Va puteti lua CFP si in aceasta perioada sa lucrati cu c.i.m. pe durata determinata la alt angajator ... insa durata CFP este stabilita prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajtorului ... in sectorul bugetar mai sus incidente si prevederile HG nr.250/1992 ....
Art. 25. - (1) salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si
din unitatile bugetare au dreptul la concedii fara plata, a caror durata insumata nu poate depasi 90 de zile lucratoare anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:
a) sustinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere in institutiile de
invatamant, curs seral sau fara frecventa, a examenelor de an universitar, cat si a examenului de diploma, pentru salariatii care urmeaza o forma de invatamant superior, curs seral sau fara frecventa;
b) sustinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de
doctorat, in cazul salariatilor care nu beneficiaza de burse de doctorat;
c) prezentarea la concurs in vederea ocuparii unui post in alta unitate.
(2) Salariatii au dreptul la concedii fara plata, fara limita prevazuta la alin. (1), in urmatoarele
situatii:
a) ingrijirea copilului bolnav in varsta de peste 3 ani, in perioada indicata in certificatul
medical; de acets drept beneficiaza atat mama salariata, cat si tatal salariat, daca mama copilului nu beneficiaza, pentru aceleasi motive, de concediu fara plata;
b) tratament medical efectuat in strainatate pe durata recomandata de medic, daca cel in cauza nu are dreptul, potrivit legii, la indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca, precum si pentru insotirea sotului sau, dupa caz, a sotiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, sora, parinte, pe timpul cat acestia se afla la tratament in strainatate -, in ambele situatii cu avizul obligatoriu al Ministerului Sanatatii.
(3) Concedii fara plata pot fi acordate si pentru interese personale, altele decat cele prevazute la alin. (1) si (2), pe durate stabilite prin acordul partilor.
In cazul functionarului public sunt incidente pevederile Legii nr.188/1999, art.95 alin.2, si anume: Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.
Art.95 (3) : Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), când cererea de suspendare se face cu 48 de ore înainte de declanşarea grevei.
Buna seara. Multumesc pentru raspunsuri. Este vorba de o institutie publica, dar nu sunt incadrat cu statut de functionar public. Va intreb fiindca cunosc cazuri in institutie cand s-au luat 6 luni si un an de CFP... partea asta mi-e lamurita.. nu eram sigur daca pot sa merg in alta parte in acest timp sau ar exista restrictii (in sensul ca sa nu poata fi platite contributiile sau sa fie probleme cu banca, in cazul unui credit)
Nu vor fi probleme,puteti sa lucrati cu un cumul de functii,adica sa aveti 2 cim uri,iar daca va hotarati sa ramaneti la acest al doilea angajator ,puteti sa va inaintati demisia la jobul de la stat.