avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Funcționar public; suspendare/CFP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Funcționar public; suspendare/CFP

Bună ziua,
Sunt funcționar public și doresc să mă suspend pentru o perioadă de 1 an. Am găsit o alternativă și doresc să încerc, dar, dacă alegerea făcută se dovedește a nu fi ceva ce îmi trebuie, să am unde să mă întorc. Dacă solicitarea mea privind suspendarea nu o să fie favorabilă, pot opta pentru varianta de 90 de zile CFP? În acest timp semnând un contract de muncă cu un alt angajator? Menționez că solicitarea mea privind suspendarea am făcut-o invocând art. 95, alin. 2 din Legea 188/1999, legea funcționarilor publici, republicată cu modificările și completările ulterioare.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
lcatalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: lcatalina , utilizator 19:28, 15 Septembrie 2018
Si s-a aprobat cererea ?

Daca nu, verificati in Reg.Intern sau in Procedura operationala de acordare a concediilor care este durata maxima care vi se poate acorda.
Mulțumesc pentru răspuns, dar sincer, nu cred că este cel ce-mi trebuie. Poate nu l-am formulat eu bine, ori poate dvs. nu l-ați înțeles. Întrebam: dacă în perioada în care mă aflu într-un raport de munca ( eu fiind funcționar public într-o instituție) și pentru că doresc să testez altceva, nefiind suspendată, pot să închei un alt contract de muncă cu un alt angajator, fără să intru în conflict, cumva? Adică dacă sunt în CFP timp de 90 de zile pot să lucrez în altă parte cu un contract de muncă individual? Nu am găsit un articol în 188/1999 care să mă lămurească în acest sens. Vă mulțumesc!
Ati mentionat :
1.
Sunt funcționar public și doresc să mă suspend pentru o perioadă de 1 an. Am găsit o alternativă și doresc să încerc, dar, dacă alegerea făcută se dovedește a nu fi ceva ce îmi trebuie, să am unde să mă întorc. Dacă solicitarea mea privind suspendarea nu o să fie favorabilă, pot opta pentru varianta de 90 de zile CFP?

La care se aplica raspunsul dat de mine anterior.

2.
În acest timp semnând un contract de muncă cu un alt angajator?

Legea 161/2003
Art.94
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
.....

Art. 96. - (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
....

In sectorul privat, functionarii publici pot avea c.i.m. in alte domenii de activitate care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.

In sectorul bugetar, funcţionarii publici nu pot avea raporturi de munca în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din functia publica Raluca_lucia Raluca_lucia O persoana care este suspendata din functia publica conform art. 95 alin 2 din lg. 188/1999 (este vorba despre momentul in care era in vigoare acest articol ) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Mapsys Mapsys Am o nelamurire, un functionar public simplu asistent dintr-o Primarie, poate sa fie mebru composesor sau chiar membru in cosiliu de administratie al unui ... (vezi toată discuția)
Funcționar public cu pfa nachidil nachidil funcționarii publici cu funcții de execuție au voie sa detina PFA si obțină venituri? (vezi toată discuția)