avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare din functia publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare din functia publica

O persoana care este suspendata din functia publica conform art. 95 alin 2 din lg. 188/1999 (este vorba despre momentul in care era in vigoare acest articol ) are dreptul sa lucreze in alta parte in timpul suspendarii??? loc de munca care nu are nicio legatura cu functia detinuta, cu activitatile si responsabilitatile avute.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 8 Septembrie 2013
Art.95 alin.2 din Legea nr.188/1999 este inca in vigoare.

Legea nr.161/2003Ș
Art. 96. - (1) Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului..

Asadar, functionarul public poate lucra in alta parte daca activitatea din sectorul privat nu este in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public - cenzor la asociatie de proprietari m-n-g m-n-g Buna ziua! Un functionar public poate ocupa functia de cenzor la asociatia de proprietari? Sa nu fie incompatibil. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Compatibilitate profesie mediator ecaliopi ecaliopi Este compatibil mediatorul cu functionarul public (numit in baza Legii nr. 188/1999) ? (vezi toată discuția)