avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie 2013 pentru CIC 3 ani probleme ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie 2013 pentru CIC 3 ani probleme medicale

Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele: beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani pt probleme medicale. Copilul implineste 2 ani in 6 aprilie 2013. Eu am optat initial pt indemnizatia pana la 2 ani, copilul fiind nascut in 6 aprilie 2011. Cand trebuie sa ma intorc cel tarziu la servici pt a beneficia de stimulentul de insertie? daca schimb angajatorul ce acte trebuie sa prezint pt a beneficia de stimulent? este ok doar de la noul angajator? sau trebuie si de la vechiul angajator? multumesc.
Cel mai recent răspuns: barni1234 , utilizator 23:24, 12 Aprilie 2013
1. - De stimulentul de insertie veti beneficia numai pana implineste copilul 2 ani.
- Va prezentati la Primarie cu dovada ca obtineti venituri din salarii (o copie dupa contractul individual de munca de la orice angajator).

2. Deoarece copilul are un grad de handicap dvs. beneficiati de CCC pana la 3 ani si daca reluati activitatea (in loc sa stati acasa cu copilul si sa aveti grija de el) s-ar putea sa vi se retraga gradul de handicap al copilului.
Si atunci de ce zice in lege ca se primeste pana la 3 ani? citez:
Putem distinge următoarele situații de acordare a stimulentului, în funcție de durata concediului de creștere a copilului pentru care s-a optat părintele, astfel

Persoana care a optat pentru concediul de creștere a copilului în vârstă de până la 1 an, în situația în care obține venituri impozabile înainte ca minorul să împlinească vârsta de 1 an, la cerere, va beneficia de stimulentul de inserție, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vărstei de 2 ani.
Persoana care a optat pentru concediul de creștere a copilului în vârstă de până la 2 ani, are dreptul să primească stimulentul de inserție în situația în care realizează venituri supuse impozitării, după împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani.
În cazul copilului cu handicap, stimulentul se acordă oricând, pe toată durata, părintelui îndreptățit, până la împlinirea vârstei de 3 ani de către copil..

Sa inteleg ca se acorda oricand, dar totusi nu se poate solicita la 2 ani ca sa il primesti pana la 3 ani sau cum? este chiar culmea!
1. - Imi cer scuze pentru informatia eronata!
- Veti putea beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 3 ani.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 1 ISR

(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
...
c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.
Va multumesc mult, inseamna ca am inteles corect ce zic ei in lege. Pt a beneficia de stimulent pot duce la primarie contractul de la noul angajator si deci nu mai trebuie si de la vechiul nu?
1. Trebuie sa duceti o dovada ca aveti venituri din salarii.

2. Aceasta dovada poate fi o copie dupa un cpntract individual de munca saqu o adeverinta de la angajator care sa spuna ca sunteti angajata de la data de...

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie,chiar daca angajatorul difera? LidiaSav LidiaSav Buna ziua! Sunt mama unui copil de 1 an si 2 luni. Initial am optat pentru CCC pe 2 ani, insa, intre timp, sefii mei au renuntat la restaurantul pe care il ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate din ccc la o alta firma + stimulent insertie AlexBM AlexBM Buna ziua, Sunt tatal copilului si am optat pentru varianta de CCC pana la varsta de 1 an. Copilul indeplineste 1 an la data de 14 mai 2016. Mama nu doreste ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie direct din concediu postnatal? dinharghita dinharghita Buna ziua! Vreau sa aflu daca am dreptul la stimulentul de insertie in cazul in care ma intorc la munca dupa concediul de lauzie.Mentionez ca nu voi intra in ... (vezi toată discuția)