avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie 2013 pentru CIC 3 ani probleme ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie 2013 pentru CIC 3 ani probleme medicale

Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele: beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani pt probleme medicale. Copilul implineste 2 ani in 6 aprilie 2013. Eu am optat initial pt indemnizatia pana la 2 ani, copilul fiind nascut in 6 aprilie 2011. Cand trebuie sa ma intorc cel tarziu la servici pt a beneficia de stimulentul de insertie? daca schimb angajatorul ce acte trebuie sa prezint pt a beneficia de stimulent? este ok doar de la noul angajator? sau trebuie si de la vechiul angajator? multumesc.
Cel mai recent răspuns: barni1234 , utilizator 23:24, 12 Aprilie 2013
1. - Puneti aceeasi intrebare de fiecare data desi ati primit raspuns.
- Nu inteleg ce doriti pana la urma.

2. - Nu conteaza daca se afla sau nu ca a lucrat la un angajator de unde a luat apoi si concediu fara plata.
- Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa aiba venit din salariu indiferent de unde, de la care angajator.

3. Nu cred ca i se cere din nou adeverinta cu veniturile pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului deoarece aceasta adeverinta se afla la dosarul depus initial.


va multumesc mult si scuzati insistentele! Am pus de atatea ori aceeasi intrebare pt ca in lege scrie asa:" (3) Dacă persoana îndreptăţită care a optat pentru concediul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţă, în perioada în care beneficiază de stimulentul de inserţie, solicită acordarea concediului fără plată prevăzut la art. 6 din ordonanţa de urgenţă, nu mai beneficiază de stimulentul de inserţie la reluarea realizării de venituri supuse impozitului." Si am vrut sa lamuresc problema, ca sa stie ce face. Dar ma gandesc ca aceasta lege este interpretabila. Persoana nu a aplicat pt stimulent inca, din lege noi intelegem ca atunci ar pierde dreptul la stimulent daca in urma aplicarii pt el, dupa o vreme cere CFS, abia atunci isi pierde dreptul pt stimulent nu? este important de stiut cum e exact, pt ca daca nu asa este interpretata legea cum ne e noua bine, atunci efectiv pierde dreptul pt stimulent fiind in CFS la ora actuala si nu mai poate aplica pt el. Sincer nu stiu ce vor sa zica in lege exact. Sa speram ca e cum ziceti Dvs.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
barni1234, utilizator
Stie sa ma ajute cineva la ce anume se refera citatul din lege cu concediul fara plata? se refera ca nu se mai acorda stimulentul dupa ce il primesti o vreme si ceri CFS, dar se acorda daca esti la un angajator in CFS si mergi la un nou angajator si ai un CIM nou si aplici pt prima data pt stimulent? sau cum se interpreteaza? va multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. Citatul pe care l-ati redat mai sus se refera la concediul fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani pe care il poate lua o persoana care a optat initial pentru CCC pana la 1 an.

2. Acest text de lege nu are legatura cu situatia dvs.

3. Sotia dvs. ia, de la primul angajator, un concediu fara plata obisnuit care nu intra sub incidenta textului de lege de mai sus.

4. In momentul in care va avea venit din salariu si are certificat de handicap pentru copil va putea sa solicite stimulentul de insertie indiferent la ce angajator este salariata.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
in regula, multumesc mult de raspunsuri si de rabdarea acordata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie,chiar daca angajatorul difera? LidiaSav LidiaSav Buna ziua! Sunt mama unui copil de 1 an si 2 luni. Initial am optat pentru CCC pe 2 ani, insa, intre timp, sefii mei au renuntat la restaurantul pe care il ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate din ccc la o alta firma + stimulent insertie AlexBM AlexBM Buna ziua, Sunt tatal copilului si am optat pentru varianta de CCC pana la varsta de 1 an. Copilul indeplineste 1 an la data de 14 mai 2016. Mama nu doreste ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie direct din concediu postnatal? dinharghita dinharghita Buna ziua! Vreau sa aflu daca am dreptul la stimulentul de insertie in cazul in care ma intorc la munca dupa concediul de lauzie.Mentionez ca nu voi intra in ... (vezi toată discuția)