Astazi am fost la firma de distributie a gazului si la constructorul retelei si ambele parti au recunoscut ca au omis sa ceara acordul asociatiei sau celorlalti locatari din scara. Vreau sa va spun ca in cerea tip care se completeaza de catre solicitant exista un punct in care se cere acordul proprietarilor pentru partea comuna. Mi-au spus ca nu se va mai intapla. Ce parere aveti? Stiu ca nu se mai poate face nimic dar, au aparut discutii intre vecini ,care pro, care contra.
Pai ce tot spun eu aici ca s-a facut fara sa stie presedintete, acesta nu poate fi prezenta la 10 scari in acelasi timp. Femeia a incheiat un contract cu cei de la gaze si acestia au venit si au executat lucrarea pe scara, pur si simplu. Daca se incepea ca sapaturi prin exterioar se putea observa ca cineva trage gaz, dar au inceput in scara si vecinii si asociatia su fost pusi in fata faptului implinit. In oras nu au fost gaze pana acum si in cartier este prima familie care a solicitat bransarea la gaz.Si ne intrebam de ce nu s-a cerut acordul nimanui.Instalatia electrica a fost deteriorata atunci cand au inceput sa sparga planseul intre etajul 1 si 2 si s-a intrerupt curentul pe scara. Abia atunci am aflat ce se intampla. Daca am fi fost anuntati se putea duce coloana pana la et. 4, asa a fost dusa pana la et 2 pe, cheltuiala respectivei familii. Sper ca m-am facut inteles.
Mi se parea normal ca societatea de gaz sa ceara acordul asociatiei sau cel putin al celorlalti locatari din scara, pentru ca lucrarea a fost facuta fara simt de raspundere deoarece au spart
planseul si au deteriorat instalatia electrica.
Pentru ca vecinii spun ca cei de la conducerea asociatiei sunt vinovati. Nici nu s-a stiut ca cineva va trage gaz in acea scara, pentru ca nimeni nu a anuntat asociatia.
@elga. Nu s-a cerut acordul nici proprietarilor de pe scara nici conducerii asociatiei. Nu am o problema cu respectivul vecin ci cu firma de cablu, mi se pare normal ca la documentatia facuta sa existe si acordul asociatiei. De aceea intrebam daca exista o reglementare legala legata de montarea coloanelor de gaz pe partile comune in afara de L 230/2007.
Buna seara, locuiesc la bloc si unul dintre vecini a suportat toate cheltuielile pentru aducerea instalatiei de gaz pana la scara si pe scara, pana la etajul 2, unde locuieste.
Nu era normal ca firma care se ocupa de acesta lucrare sa ceara acordul celorllalti locatari inainte de incererea lucrarii in scara blocului? Ce lege reglementeaza acest aspect?