Situatia este urmatoarea: X este acasa impreuna cu nevasta.X se uita pe geam cum necunoscutul Y fura vaca din curte, propietatea X. X nu reactioneaza la cele vazute sub nici o forma.
In situatia data, in prezenta caror infractiuni ne aflam si de ce ?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Ps: imi cer scuze pentru incadrarea gresita in topic.acum am vazut ca am bifat in mod eronat la publicarea mesajului.
Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de acasa(in strainatate), ii paraseste , barbatul actioneaza in instanta pentru custodia copiilor pe care o si castiga.Femeia este obligata la plata pensiei alimentare (pe care nu a platit-o niciodata).
Barbatul nu isi permite sa creasca copilul cel mic in conditii optime si de aproximativ 1 an de zile l-a lasat in grija unor buni prieteni care ii ofera cele mai bune conditii.
Barbatul s-a hotarat sa " incredinteze " (probabil termenul nu este corect) catre acesti prieteni buni in sensul de a trece copilul pe numele lor , sau in custodie,infia(oricare ar fi termenul corect). Mai simplu, sa dea copilul cel mic (baiatul) prietenilor ca si cum ar fi al lor (in drepturi).
Intrebare: Pentru aceasta speta, exista vreo varianta legala pentru a da copilul de catre acesti prieteni si daca da, care este acesta? Vreun act la notar?