Multumesc mult pentru raspuns.
Mai am o problema. Taxa de poluare, platita in 3 martie 2013, mai poate fi recuperate fara proces? Avand in vedere ca autoturismul a fost cumparat de la un prieten din Germania, iar autoturismul este inmatriculat din nou in Germania, pe noul proprietar, care munceste acolo. Practic poluarea pentru care s-a platit taxa a durat doar cateva luni.
Cum se poate recupera impozitul pe masina platit in Romania de catre un cetatean roman care are contract de munca in Germania. In Germania a fost obligat sa plateasca impozit pe acea masina. Nu am inteles din legislatie in care categorie poate fi inclusa evitarea dublei impuneri. As dori sa stiu ce documente trebuie depuse la biroul de taxe locale.
Multumesc pentru raspuns. Ar avea sanse parintii mei sa rezolve ceva, tinand cont ca fosta nora a facut intabularea electronica iar o linie de hotar trece chiar peste casa batraneasca? Aceasta noua masuratoare a fost facuta fara acordul fratelui meu sau a parintilor mei. Oare pentru inginerii topo nu exista un cod de bune practici?
Parintii mei au vandut fratelui meu teren pentru ca acesta sa-si construiasca o casa. Au mentionat ca vor sa ramana proprietarii casei, a curtii si a anexei (sura). Planul de situatie a fost intocmit abuziv, in sensul ca linia de hotar e chiar lipita de casa, iar intrarea in casa parintilor se face de pe terenul fratelui meu, deci parintii au ramas fara o parte din curte. Fratele a divortat, s-a mutat in alta localitate, iar fosta nora a parintilor mei face mereu reclamatii la Politie, la Primarie, ca este coproprietara a terenului si pentru orice activitate trebuie sa i se ceara acordul. Am incercat sa o determin pe fosta cumnata sa intocmim un act notarial in care se schimbam putin configuratia terenului, in avantajul ambelor parti, dar aceasta nu doreste acest lucru, explicatia fiind ca atunci cand casa batraneasca va fi daramata, ea va avea de cumparat mai putin teren care sa-i mareasca "iesirea" la strada. De aici am dedus ca acel plan de situatie a fost intocmit astfel la dorinta ei si parintii mei spun, pe buna dreptate, ca i-au "furat" din teren. Ce se poate face in acest caz? Parintii mei nu dispun de bani multi, iar expertiza topografica costa foarte mult. Se poate cere anularea planului de situatie, eventual domnul care a facut masuratorile sa raspunda in fata legii? Nu se doreste anularea contractului de vanzare-cumparare ci doar adaptarea planului de situatie la existenta cladirilor. Chiar si casa noua a fost construita fara respectarea distantelor legale. Va rog un raspuns pentru niste batrani de 90 de ani, care au avut intentii bune si au primit in schimb reclamatii. Cum poate fi convinsa fosta cumnata ca un plan de situatie corect intocmit este in folosul ambelor parti?