avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dubla impunere impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dubla impunere impozit auto

Cum se poate recupera impozitul pe masina platit in Romania de catre un cetatean roman care are contract de munca in Germania. In Germania a fost obligat sa plateasca impozit pe acea masina. Nu am inteles din legislatie in care categorie poate fi inclusa evitarea dublei impuneri. As dori sa stiu ce documente trebuie depuse la biroul de taxe locale.
Cel mai recent răspuns: ppmd , utilizator 21:11, 6 Decembrie 2014
Trebuie sa declarati si sa prezentati la primarie/directia de impozite si taxe documentele justificative privind modificarile intervenite adica documentele privind dovada inmatricularii autoturismului in Germania, chitantele prin care faceti dovada platii impozitului precum si traducerea autorizata in limba romana a documentelor.
Multumesc mult pentru raspuns.
Mai am o problema. Taxa de poluare, platita in 3 martie 2013, mai poate fi recuperate fara proces? Avand in vedere ca autoturismul a fost cumparat de la un prieten din Germania, iar autoturismul este inmatriculat din nou in Germania, pe noul proprietar, care munceste acolo. Practic poluarea pentru care s-a platit taxa a durat doar cateva luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa poluare, acte in instanta ContSters314385 ContSters314385 Buna seara, am dat in judecata adm. finantelor publice pentru recuperare taxa poluare. La prima infatisare la tribunal, judecatoarea mi-a pus in vedere sa mai ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism romanesc inmatriculat in alt stat membru ue sandro sandro Sunt rezident in Germania, iar ieri am inmatriculat autoturismul personal aici pentru ca am depasit perioada de sedere de 185 de zile. La serviciul de ... (vezi toată discuția)
recuperare taxa de poluare la auto vandut !? adonis33 adonis33 Se mai poate recupera taxa de poluare la un autoturism pe care l-am vandut ? Am toate documentele masini in copie xerox .Singurul document care imi lipseste ... (vezi toată discuția)