Buna seara, am dat in judecata adm. finantelor publice pentru recuperare taxa poluare.
La prima infatisare la tribunal, judecatoarea mi-a pus in vedere sa mai pun urmatoarele inscrisuri la dosar, certificate in conformitate cu originalul respectiv:
1. dovada achiziţionării autoturismului întru-un stat membru în limba străină şi în traducere autorizată
2. dovada înmatriculării anterioare a autoturismului într-un stat membru UE în limba străină şi în traducere autorizată, sub sancţiunea suspendării cauzei prevăzută de art.155 indice 1 în caz de neconformare.
Problema mea este ca, eu nu am decat factura in limba romana, cu o stampila din Germania și stampila firmei din Romania care a cumparat masina, eu nu am factura in limba germana.
Intrebare judecatoarea va accepta factura numai in limba romana ? Mentionez ca pe ea mai este o stampila conform cu originalul.
Eu nu mai am briful în limba germana, numai traducerea lui în limba romana , traducator autorizat. Briful cred ca l-au oprit la politie cu ocazia înmatricularii.
Eu cand am cumparat masina in dec 2012, persoana de la care am cumparat masina nu mi-a dat decat briful in germana, o factura in limba romana cu care s-a adus masina din germania și o factura din care reiese ca persoana de la care am cumparat eu, el a cumparat-o de la acea firma care a adus-o din Germania.
La politie la înmatriculare nu a fost nici o problema , numai ca aici la proces imi cere aceste acte.
De unde as putea sa fac rost de factura în limba germana ?
Ce ma sfatuiti, cum să procedez in fata instantei?
Astept sugestile dumneavoastra, Multumesc.
Adreseazate serviciului public comunitar regim inmatriculari autovehicule- unde ti-ai inmatriculat masina- cu cerere prin care sa-ti comunice data la care a fost inmatriculata masina si ince stat. Atentie cerea trebuie timbrata cu o taxa de cca 10 lei la finante.