avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate cosmic

Activitate cosmic

Buna ziua,

M-am lovit de multe ori de aceasta problema. Eu si sotia mea impreuna cu cei doi copii avem domiciliul permanent in UK. Toti patru avem cetatenie romana.
De fiecare data cand sotia mea calatoreste in Romania impreuna cu cei doi copii trebuie sa obtin de la ambasada Romaniei din UK o declaratie prin care ma declar de acord ca sotia mea sa poate pleca din Romania cu cei doi copii.
Declaratia de acord este facuta in asa fel incat se subintelege ca unul din parinti, calatoreste, insotit de copiii, intr-o tara straina pentru o perioada determinata. Deoarece avem toti domiciliul in UK, cand sotia mea pleaca din Romania, ea nu pleaca pe o perioada limitata ci de fapt se intoarce acasa, deci durata calatoriei este evident nedeterminata.
La ambasada Romaniei in UK am fost informat ca aceasta declaratie este valabila cel mult 6 luni. Undeva pe forum am citit ca termenul maxim de valabilitate pentru asemenea declaratii este 3 ani.
Care este termenul maxim prevazut de lege pentru o asemenea declaratie?

Ideal as vrea o declaratie care sa fie valabila pana cei doi copii devin majori :)

Multumesc
C