Joha a scris:
Se pare ca nu ne intelegem stimate domn....declaratia pe care o da domnul este una.....si mandatul , procura .......este altceva...Atentie ca incurcati actele...
Pentru acea declaratie acord termenul pe care l am sugerat domnului este de un an de zile, nu ste prevazut nicaieri, insa din experienta va spun un an este un termen maxim agreat la autoritatile de frontiera, si l am sugerat in cunostinta de cauza.....caci nu am avut niciodata probleme cu parintii carora le am autentificat asemenea declaratii ...insa nu o poti da pentru o perioada nedeterminata....
Interesant punct de vedere :|
Exista cumva si o lege in care se precizeaza termenele de valabilitate ale unor astfel de declaratii ?
Va intreb pentru ca tocmai am revenit din Romania si o doamna notar tocmai mi-a intocmit o astfel de declaratie complet ireala dar perfect legala dupa parerea dumneai. Am fost la individa doar pentru ca a tinut mortis socrulmeu sa mergem la cunostinta lui.
Astfel doamna notar dand dovada de inteligenta sclipitoare a sa ma convinga mi-a spus ca este un formular al Politiei de Frontiera tipizat si trebuie in mod obligatoriu sa scriu pe unde iese din tara sotia si copilul, prin ce tari urmeaza sa calatoreasca si valabilitatea maxima este de 90 de zile, eventual 3 luni daca pot justifica.
N-am inteles de ce credea doamna notar ca Politia face legea si nici de ce ea nu stie ca Politia doar aplica legea, dar nici nu m-am mai obosit sa inteleg ce era in mintea balabustei in cazul in care ar fi absolvit fara spaga facultatea/universitatea de stiinte juridice sau ce o fi absolvit ea.
Acum as vrea sa stiu si eu in ce fel incalc legea daca EU doresc sa imi dau acordul ca virgula copilul meu, minor, sa poata calatori insotit da mama lui oriunde si oricand in afara Romaniei sa zicem ca deocamdata doar in spatiul UE pana cand minorul va deveni major ?
Cat de constitutionala poate fi o lege care poate limita libera circulatie a cetatenilor europeni si unde pot cere ca aceasta prevedere "legala" sa fie complet desfiintata ?