Avem un tata decedat recent, cu 2 casatorii la activ, ambele finalizate prin divort.
Copiii rezultati din casatorii au fost parasiti la varsta de 2 ani/5 ani/7 ani, nu li s-au platit pensii alimentare. Legatura tinuta cu copiii a fost sporadica (aproape inexistenta).
In ultimii 20 de ani a locuit singur, cu chirie, intr-o locuinta sociala.
Dupa inmormantare (de care s-au ocupat copiii) s-au descoperit o gramada de datorii la furnizorii de utilitati, Primarie, casa de ajutor reciproc a pensionarilor, probabil si la banci.
Nu s-a facut si nu se va face nicio succesiune intrucat nu este NIMIC de mostenit.
Au rudele vreo obligatie de stingere a datoriilor atata timp cat nimeni nu a stiut de ele si nu exista relatie contractuala decat intre creditori si decedat?
Este ceva de facut in cazul in care vreodata o institutie ar incepe sa tracaseze/hartuiasca rudele?
cris-71
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Parerea mea e ca o masina la 2500 euro care arata bine si la motor...e un morman de fier vechi dichisit sa fie vandut. Probabil ca martorul de bord pentru lipsa ulei o fi fost eliminat, mai ales daca omul stia ce vinde...
Am avut o garsonieră la etajul 2 într-un bloc (în care am locuit 6 ani). In 2018-2019 am demarat o amplă lucrare de renovare (curent trifazic, încălzire în pardoseală, geamuri, uși, instalații sanitare, centrala, podele, gresie). Țevile de scurgere, fiind in stare bună in apartament, nu au fost schimbate. Timp de 2 ani de zile am oscilat intre a-l închiria in regim hotelier (are o pozitionare excelenta) sau a-l face sediu de firma dar pandemia a schimbat prioritatile. Ne-am decis sa il vindem, apoi am renuntat, dar am fost abordati de actualul proprietar care a fost foarte insistent si a oferit mai mult decat am cerut.
Prin urmare, in octombrie 2021 s-a incheiat contractul de VC.
Problemele au aparut imediat dupa vanzare, cand vecinul de la parter s-a plans ca are infiltratii de apa. Intr-adevar, apa provine de la etajul 2 (etajul 1 e nelocuit) dar in apartamentul de la etajul 1 instalatia este praf, la propriu.
Cel de la parter acum s-a trezit ca vrea sa schimbe toata coloana (desi renoveaza din 2020 si nu ne-a contactat pe tema asta NICIODATA). In 2018 noi am dorit sa facem operatia de schimbare a coloanelor dar fostul proprietar de la parter nu a vrut, noi nu am dorit sa platim pentru el.
Si a inceput nebunia: cel de la parter ameninta ca taie apa si insista sa schimbe toata coloana, cel de la etajul 1 (nelocuit) vrea si el, il ameninta pe noul proprietar ca il dau in judecata. La care noul proprietar s-a gandit sa ameninte cu judecata vechiul proprietar (adica pe noi) pentru vicii ascunse. Si acum intrebarea: se poate considera viciu ascuns faptul ca o (usoara) infiltratie de apa provine datorita starii precare a instalatiilor de la etajul dedesubt, atata timp cat tevile care ies din apartamentul nostru sunt in stare buna / noua pana la nivelul celui dedesubt?
Nu toate centrele de colectare sunt abilitate sa elibereze un astfel de certificat. Ei nu sunt.
Altfel spus, comit vreo ilegalitate daca masina nu este radiata de la Politie?
Sunt proprietarul unui autoturism pe care in urma cu cateva luni l-am predat unui centru de colectare fier vechi. De la centrul de colectare am primit un Borderou de primire si plata (un tipizat) in care este precizat "s-a primit de la... deseu fier vechi din auto...serie sasiu....nr inmatriculare...".Dtele de identificare ale mele si are masinii sunt mentionate. Placutele de inmatriculare si actele originale sunt, evident, la mine.
Am facut hartogaraia aferenta, am fost la Primarie, am radiat-o fiscal si cu dosarul cu toate actele necesare, am fost la Politie. Aici, surpriza, nu e buna hartia de la centrul de colectare. Pe site-ul DRPCIV scrie clar "Documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate în vederea dezmembrării". Functionara de la Politie, nu si nu, trebuie Certificat de distrugere. Nu scrie nicaieri explicit "Certificat de distrugere", conform celor de sus am adus documentul care atesta predarea la o unitate specializata. Am luat legatura cu centrul de colectare, ei nu imi pot oferi Certificatul de distrugere, doar documentul susmentionat.
Daca masina este radiata fiscal si nu mai platesc impozit, este obligatoriu s-o radiez de la Politie? Sau pot s-o las asa, tinant cont ca am actele si numerele de inmatriculare (oricum masina era literalmente fier ruginit, necirculata de cativa ani).
Doresc sa stiu daca este posibil (si legal, evident) ca un angajat in sistemul de stat (sanatate) sa isi ia concediu fara salariu pe o perioada de 1 an de zile si pe durata acestei perioade sa se angajeze (tot in Romania, cu norma intreaga sau jumatate de norma) in sistemul privat.
Daca acest lucru este posibil, va rog sa-mi indicati baza legala.
Intentionez sa cumpar de la un prieten un autoturism inmatriculat in Romania.
Intrucat CASCO expira abia in martie 2016 ne-am hotarat de comun acord sa nu o inmatriculez inca pe numele meu (eu sunt din Oradea, masina este inmatriculata in Arad).
Intrebarea este daca pot sa circul cu ea asa, pot avea probleme cu Politia in cazul in care sunt oprit in trafic pentru verificari (fac saptamanal naveta Arad-Oradea)?
In ceea ce priveste o 'urma' a tranzactiei, este suficient daca facem un CV (pe care va trebui sa-l refacem in momentul premergator inmatricularii in BH)?
Agentul de asigurari al vanzatorului spune ca nu e nicio problema ca masina este condusa de altcineva in afara de proprietarul in acte.