avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate gyilus

Activitate gyilus

Răspuns la discuția Pensionari sí probleme juridice
Multumesc frumos pentru raspuns .
Pensionari sí probleme juridice
Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu pensie anticipata. Daca persoana ín cauza , barbat, are 38 ani lucrati , din care 12 ani grupa II, dar nu are 60 ani impliniti poate iesi in pensie dupa legea actuala sau legea din septembrie? Mentionez, ca are sí cativa ani lucrati ín tura de noapte, a avut A i , a platit lá Anaf impozit dupa venit( intre timp a avut sí loc de munca). Sí timp de cativa ani a platit impozit dupa locuinta data ín chirie. Acesti ani pót fi contributivi? Poate procura de la Anaf adeverinta?
Va multumesc pt. raspuns. Cred si eu ca vom face succesiunea. Din pacate cu fratele meu nu ma pot intelege deloc, pentru ca nu ma asculta. Eu doar l-am rugat sa vina sa se impace cu tata, ca sa nu ajungem aici pentru-ca el are de pierdut si a spus ca el nu-si cere scuze de la tata, pentru-ca nu se simte vinovat. Problema mea este ca suntem patru frati si din cauza asta sunt toti suparati pe mine, eu fiind cea mai mica, mi se spune mereu sa tac din gura pentru ca" multe nu stiu din ce stiu ei". Eu nu am vrut deloc sa se ajunga aici, dar acum ca sunt atacata m-am decis ca o sa ma ocup de caz.
Buna ziua! va multumesc pt. raspuns. Problema este ca tatal meu nu vrea sa lase deloc din partea lui pentru cei trei frati ai mei. Deci ramane doar partea mamei mele decedate. Noi suntem de acord sa le platim partea ce revine pentru fiecare.
Buna! va multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare. Cam cat ne-ar costa succesiunea?Si daca fratele meu trebuie sa paraseasca locuinta, cam cata parte ar trebui sa-i platesc, pentru-ca tare mie frica, ca n-o sa se mute , daca nu-si primeste partea, iar tatal meu nu mai vrea sa locuiasca cu el.
Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi dati un sfat, ce trebuie sa fac in cazul acesta, ca sa nu fac nimanui rau. Mama mea a murit in ianuarie 2012, pana la aceasta data locuind in acelasi casa cu tatal meu si cu un frate de-al meu casatorit, avand familie. Dupa moartea mamei, tatal meu n-a mai avut liniste, nu se comportau cu el asa, cum ar fi avut nevoie. Cand ma duceam la sfarsit de saptamana sa-l vizitez, de fiecare data avea ceva plangere impotriva lor. Din luna mai pana in septembrie a mers asa, cand s-a hotarat sa se mute la noi, eu l-am chemat de nenumarate ori, dar nu a vrut sa se mute, pentru ca si-a trait viata acolo si fiind batran (85 de ani), nu a vrut sa-si lase casa in mainile fratelui meu. De cand sta la noi, ne-a cerut de nenumarate ori sa angajam un avocat, pentru-ca vrea sa-l dea in judecata pe fratele meu, si vrea sa-si lase partea lui din casa, familiei mele. A vrut si succesiune, dar pana in data de azi am putut sa-l conving sa nu se grabeasca. Eu nu vreau sa fiu certata cu fratii mei, dar totusi sunt suparati pe mine, ma invinuiesc, ca daca nu-l aduceam pe tata sa stea la noi, era si acum acasa.(Eu l-am adus pentru-ca vroia sa intre la casa de batrani, si mie mi se pare ca-i mare rusine, ca pe langa patru copii sa ajunga ca la batranete sa fie singur.) .De cateva zile iar a inceput cu Casa de batrani, spune ca lui ii e rusine sa stea la noi, fara sa ne dea nimic din mostenire. Am doi baieti, dintre care unul a spus, ca el este pregatit sa-l ajute pe tata (are 25 de ani) si asa s-au inteles, sa treaca tata partea lui dupa el. Ceva tot trebuie sa facem, pentru-ca tata vrea sa mearga acasa, se gandeste, ca daca cumva moare ne creaza probleme cu inmormantarea, stam la 30 km de casa parinteasca, si normal ar fi sa fie ingropat langa mama.
Intrebarea ar fi ce ne sfatuiti, ce sa facem, sa fie bine pentru toata lumea?(mentionez, ca fratii mei nu mai tin legatura cu mine de cand sta la noi).Oare sa facem succesiunea, sau doar un fel de act la notariat, care ne-ar costa mai putin, pentru-ca am un baiat la facultate si suntem doar cu salariul sotului si al unuia din baieti.
Va multumesc din suflet pentru ajutor si scuze daca am fost prea lunga la scris.:)
Răspuns la discuția salariu in c.i.m.
trebuia sa primeasca impreuna cu contractul si regulamentul interior, dar na a primit si tocmai de aceea nu stim ce drepturi are. Din contract nu se vede acest lucru.

ITM-ul cred ca ar fi o solutie drastica, pentru-ca nu am vrea raul nimanui. Doar vrem sa ne cerem drepturile.
Daca un contract pe durata nedeterminata este incheiat intre angajator si angajat cu studii superioare, in contract este trecut ca inginer in productie, cum poate fi trecut doar 800 lei si nu are nici fisa postului, nici R.O.I. (in contract mentioneaza ca atributiile postului sunt trecute in R.O.I, dar nu a primit in mana, doar contractul), lucreaza 10-12 ore pe zi, aproape pe nimic. A vrut sa-si dea demisia, dar nu a fost acceptata, i s-au promis marire de salariu, zile libere, etc. Zile libere a primit, dar salariul a ramas acelasi. Am vrea sa stim ce drepturi are si cum poate sa le primeasca fara metode drastice.( este vorba despre un tanar absolvent).
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc pt. raspuns.:slap:
Am parcat masina intr-un loc, unde de mai multe ori am platit parcarea. Ieri am aflat intamplator, ca nu trebuie platit, chiar daca pe parbriz lasa orice fel de hartii sau amenzi, pentru-ca se pare ca nu au contract valabil cei de la parcari cu primaria. Astazi am parcat din nou si fara sa-l caut pe cel cu bilete, m-am dus sa-mi vad de treaba. Asta a fost dimineata la 8,35. La 9,05 mi-a pus un simplu biletel, pe care a trecut ora. La ora 9,35 am fost cu treaba terminata si cand sa urc in masina, am oservat ca am o nota de constatare si era trecuta ora 9,35. Am pornit si dupa vreo 100 de metri m-a oprit domnul cu biletele. Mi-a cerut 15,00 lei pentru parcare (mentionez ca parcarea pe o ora costa 1,50) Domnul mi-a sugerat ca daca i-i dau 15,00 lei, i-mi da bilete pentru acea valoare. I-am explicat foarte politicos ca n-am sa-i platesc, pentru-ca este ilegal cea ce face, iar dinsul a inceput sa ma ameninte cu fel si fel de lucruri. Am plecat mai departe fara sa-i platesc. Intrebarea este de unde pot fi sigura ca chiar nu trebuie platita, am 10 zile la dispozitie sa platesc. Mi se pare putin ciudat si fapta domnului cu bilete, deoarece daca eu am primit o instiintare de ce dupa o jumatate de ora trebuie sa platesc 15,00 lei si daca am savarsit o fapta, pentru care ma amendeaza, de ce mai vrea sa-mi dea bilete pentru acei bani?. Va rog un raspuns daca se poate, pentru-ca si maine trebuie sa merg si nu stiu ce sa fac.