Buna seara!
Imi primul rand as vrea sa va multumesc frumos ca v-ati rapit din timp ptr.a imi raspunde.
Cu tot respectul, dar se pare ca nu prea v-am inteles.....v-as ruga totusi sa-mi spuneti daca legea specifica clar faptul ca angajatorul are sau nu dreptul de a reinfiinta un post desfiintat,iar daca nu,e specificat un nr. de X zile.
Un amanunt care mi s-a parut a fii important:
In decizia de preaviz se specifica clar ca la DATA emiterii acesteia,firma nu detine alte posturi vacante pregatirii mele profesionale,iar pe cea de desfacere CIM scrie doar ca firma nu detine.... acelasi lucru,probabil dat fiind faptul ca stiam de existenta unui post vacant, ba mai mult,am cerut eu sa il ocup.
La punctul 2 din raspunsul dvs. imi spuneti ca angajatorul nu are obligatia de a ii propune celui concediat alte posturi vacante.Ma intreb atunci,de ce se specifica clar neexistenta unui post liber in ambele decizii!? Pare absurd,din moment ce angajatorul teoretic procedeaza corect,consider ca nu ar avea nici un rost trecerea justificarii acestui fapt,in deciziile respective.
Si da, am fost concediat cu art. 65 din C. M.,subliniindu-se faptul ca NU DIN VINA MEA!
Oricum consider ca am fost neindreptatit,mai ales ca am fost angajat la firma respectiva,aproape 8 ani!Cu toata legislatia in vigoare(pe care recunosc, nu o stiu),nu se poate sa dai pe cineva afara pe motive de reorganizare si in acelasi timp sa angajezi pe altcineva. Asta denota clar a rea credinta si lipsa de bun simt a celui care a luat aceste decizi,orice ar zice legea!
Din pacate nu am reusit sa vizualizez exemplu de caz dat de dvs.si probabil de aici si lipsa mea de va face inteles.Ar fii bine daca ati avea cumva un link direct.
Buna ziua!
Se poate considera ca fiind o concediere abuziva faptul ca in urma unor hotarari de reorganizare, datorita restrangerii activitatii angajatorului, acesta sa faca o concediere individuala(se precizeaza in decizia de incetare a contractului de munca,ca nefiind din vina angajatului),iar mai apoi, defapt in acelasi timp cu preavizul sa angajeze pe altcineva pe acelasi post!???
Precizez ca intre inmanarea deciziei de preaviz de 20 de zile si cea de incetarea a contractului de munca,datorita demisiei unui alt coleg, a aparut un post vacant.
De asemenea,tot in aceeasi decizie se specifica, citez:firma nu detine alte locuri de munca corespunzatoare nivelului de pregatire profesionala(am incheiat citatul)al angajatului respectiv(nume,prenume), fapt care incalca grav realitatea!
Ba mai mult,in perioada de preaviz, dupa aparitia postului vacant, s-a solicitat verbal superiorului de catre cel concediat,renuntarea la concediere si incadrarea pe postul respectiv,fapt refuzat ferm si care denota clar rea credinta,preferandu-se,asa cum relatasem mai sus,angajarea unui alt individ,repet, pe acelasi post cu cel al concediatului!
Sa-mi spuneti va rog, daca s-a procedat legal in situatia descrisa mai sus si daca exista temei de a contesta decizia de concediere.
Buna!
Tatal meu a fost prizonier deportat un an jumate in URSS dupa razboi.In 2011 am dat statul roman in judecata pe linie civila cerand daune morale de 20.000 euro.
Aceasta actiune civila a primit o hotarare nefavorabila mie in sept.2012.Am facut recurs la curtea de apel Oradea cerand de aceasta data doar 10.000.Termenul de judecata al acestui recurs a fost saptamana trecuta,respectiv 15 Martie a.c.
Am verificat azi pe site-ul min.Justitiei dupa numarul dosarului,la solutie aparand:''respinge recursul ca nefondat''.
Mentionez ca nu am avut avocat la termenele de judecata.
As vrea sa intreb cum e cu legea aceasta?De ce unii au primit despagubiri iar altii nu?S-a schimbat cumva legea intretimp?Care ar fii urmatorul pas de facut?
Va multumesc,
O zi buna!
Cu respect,
S.Stefan