avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate LGLro

Activitate LGLro

Nimeni nu cunoaște?
Poti face contestatie pentru recuperarea permisului si apoi te duci la tribunal cand esti chemat in vederea contestatiei si spui ce s-a intamplat.

Succes!
Buna seara,

Poveste mea:
Am cumpărat in aprilie 2012 un autovehicul înmatriculat în Brăila (eu sunt din București) , am încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu proprietarul autovehiculului la un birou de acte auto. La scurt timp am fost și am luat autovehiculul în evidenta la circa financiara. Din cauza problemelor tehnice a stat o perioada in service. In Octombrie 2012 am fost la RAR de 2 ori în care mi-a fost refuzata autenticitatea din cauza unor probleme tehnice ale autovehiculului (parbriz crăpat si dimensiune roti prea mare), tot in octombrie am făcut si un RCA nou pe numele meu. Am remediat problemele tehnice apoi am refăcut o programare la RAR pentru ianuarie 2013. Am fost la RAR am făcut autenticitatea autovehiculului, apoi m-am dus la DRPCIV cu gândul de a înmatricula autovehiculul. Ajuns acolo m-am dus la biroul de informații sa verific ca am toate actele necesare pentru înmatriculare, s-a uitat domnișoara de acolo la actele mele si mia spus ca îmi lipsește dovada ca am achitat taxa de mediu. M-am dus la ANAF sa întreb daca a fost plătită taxa de mediu in 2007 pentru autovehiculul meu (mașina are 2 proprietari in talon unul din 2006 si unul din 2007) după ce s-au uitat puțin la actele mele fără a verifica baza de date mi-au spus ca nu a fost plătita pentru ca mașina a fost prima data înmatriculata in 2006 când nu se plătea taxa, si ca taxa actuală de mediu este 7300 lei, iar după 15 martie v-a fi mai mica (Timbru de mediu = 750 euro).

Întrebările mele:
1. Cum pot evita plata acestui timbru de mediu?
2. Pot circula cu mașina daca o am decât luata in evidenta si contractul de V-C?
3. Daca mă bușește cineva pot beneficia eu de asigurarea lui, pentru a repara mașina fără sa fie nevoie de persoana din talon?
4. Daca un polițai îmi retine talonul (diverse motive) îl pot recupera personal?
5. Daca mașina a fost revânduta in 2007 cel care a cumpărătorul nu ar fi trebuit sa plătească taxa de mediu?

Precizare:
Am fost oprit in trafic de un polițai si am luat o amenda care mi-a venit mie acasă. Asta mă face sa înțeleg ca pot circula cu autovehiculul fără probleme ca altfel după verificare polițaiul mi-ar fi spus ceva… (ca e radiata sau ceva de genul).

Va mulțumesc anticipat!