avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate elena_120

Activitate elena_120

Spatiul in care organizez evenimente are 290 mp si o capacitate de 80 de locuri.
Avem acces separat,dar pe mine ma intereseaza daca mai este necesara autorizatia isu?

Mihail Croitoru a scris:

Se poate face o dezlipire bineinteles doar ca trebuie indeplinite anumite conditii printre care accesul separat.

Buna seara. Detin o cladire de 800 mp folosesc decat 490 mp,iar restul spațiului este neutilizat.
Cei de la isu ma obliga sa imi iau autorizatie (spatiul folosit de 490 este un salon de evenimente,cu o capacitate de 90 persoane). Am inteles ca pot face la cadastru dezlipirea cladirii si sa demostrez cumva ca sunt doua spatii lipite. A mai intalnit cineva aceasta situație?
Buna ziua.
Din cauza pandemiei,afacerea s-a inchis din 16.03.2020. Am o poprire pe persoana fizica si acum s-a trimis notificarea si la firma,eu fiind si administrator. Neavand venituri cum se procedeaza in acest caz? Cu domnul executor nu am reusit sa vorbesc,telefonul este inchis.
Răspuns la discuția Taxe si impozite imobil
nu ma ajuta nimeni cu un raspuns???
Buna ziua. Am achitizitionat un imobil de la o persoana in noiembrie2010. Pe contractul de vanzare cumparare scrie imobil S+P+E, suprafata construita la sol este de 125 mp, alte masuratori nu erau. Ma duc la primarie completez cererea pentru a trece casa pe numele meu. Ieri aflu de la taxe si impozite ca eu nu am completat corect suprafata la casa, adica trebuia sa pun 125*3=425mp, avand trei nivele. Ei s-au autosesisat dupa aproape 6 ani. Sa zicem ca eu am gresit cand am completat aceea cerere, dar daca fosta proprietara avea trecuta suprafata corecta de ce nu s-au sesizat atunci???? Casa nu avea cum sa-si modifice suprafata peste noapte. Si mai este si a doua varianta. Daca fosta proprietara avea trecut tot 125..eu ce vina am??? Sunt depuse toate documentele, schita casa, cadastru. Ei ma obliga sa platesc impozitul din nov 2010 si suma ajunge la 15.000 lei. Ce pot sa fac? Ei ma acuza ca am facut fals in declaratii.
nu ma poate ajuta nimeni?
tin sa mentionez ca recursul a fost respins si sentinta a fost definitiva si irevocabila, iar avocatul nostru a atacat cu contestie in anulare. mai putem castiga ceva? va rog frumos sa ma ajutati.
buna ziua.vreau va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema cu care ma confrunt.
Suntem mostenitorii prin testament a unei suprafete de pamant pe care o detinem din 1991, iar in anul 2010 dupa moartea persoanei care detinea pamantul s-a gasit un cumnat de-al defunctei care cere aceasta sufrafata de pamant intrucat si el are titlul de proprietate pe el. s-a intentat un proces, paratul a sustinut ca aceasta bucata de pamant a fost introdusa de el si sotia lui in CAP, ceea ce este fals pentru ca in cererea pe care am primit-o de la primarie nu exista acest teren cerut. mai convingator in anul 2000 se face o tranzactie intre mostenitori unde acest teren in cauza i-a revenit prin hotarare judecatoreasca defunctei(matusa care ne-a facut noua actele pe teren). mentionez ca pamantul nu a fost trecut la CAP de matusa noastra deoarece inca nu-l detinea, ea l-a primat prin tranzactia din 2000, iar paratul nu a facut uz de tranzactia si a ignorat-o cu toate ca pe documentul de tranzactie se afla si semnatura lui. el nu a aratat acest document la primarie.cu toate documentele depuse instanta ii da dreptate. mentionez ca de la primarie instanta a cerut clarificarea situatiei iar raspunsul a fost in favoarea mea aratand ca in mod eronat i s-a eliberat gresit titlul de propietate al paratului.cu toate acestea noi am pierdut procesul.cui trebuie sa ne adresam?ce poate fi facut?de ce isi cere dreptul la pamant dupa moartea proprietarei?de ce cat a fost in viata nu a stapanit acest pamant si apare acum cu drepturi?sunt niste intrebari care ne nelinistesc si dorim sa se faca dreptate.
va multumesc.