avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlul de propietate partial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlul de propietate partial

buna ziua.vreau va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema cu care ma confrunt.
Suntem mostenitorii prin testament a unei suprafete de pamant pe care o detinem din 1991, iar in anul 2010 dupa moartea persoanei care detinea pamantul s-a gasit un cumnat de-al defunctei care cere aceasta sufrafata de pamant intrucat si el are titlul de proprietate pe el. s-a intentat un proces, paratul a sustinut ca aceasta bucata de pamant a fost introdusa de el si sotia lui in CAP, ceea ce este fals pentru ca in cererea pe care am primit-o de la primarie nu exista acest teren cerut. mai convingator in anul 2000 se face o tranzactie intre mostenitori unde acest teren in cauza i-a revenit prin hotarare judecatoreasca defunctei(matusa care ne-a facut noua actele pe teren). mentionez ca pamantul nu a fost trecut la CAP de matusa noastra deoarece inca nu-l detinea, ea l-a primat prin tranzactia din 2000, iar paratul nu a facut uz de tranzactia si a ignorat-o cu toate ca pe documentul de tranzactie se afla si semnatura lui. el nu a aratat acest document la primarie.cu toate documentele depuse instanta ii da dreptate. mentionez ca de la primarie instanta a cerut clarificarea situatiei iar raspunsul a fost in favoarea mea aratand ca in mod eronat i s-a eliberat gresit titlul de propietate al paratului.cu toate acestea noi am pierdut procesul.cui trebuie sa ne adresam?ce poate fi facut?de ce isi cere dreptul la pamant dupa moartea proprietarei?de ce cat a fost in viata nu a stapanit acest pamant si apare acum cu drepturi?sunt niste intrebari care ne nelinistesc si dorim sa se faca dreptate.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena_120 , utilizator 10:39, 21 Martie 2013
tin sa mentionez ca recursul a fost respins si sentinta a fost definitiva si irevocabila, iar avocatul nostru a atacat cu contestie in anulare. mai putem castiga ceva? va rog frumos sa ma ajutati.
nu ma poate ajuta nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant. elenaaa20 elenaaa20 buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la ... (vezi toată discuția)
Actiune uzucapiune sau ce trebuie facut? bejenarv bejenarv Istoric: pana in 1958, bunica din partea tatalui meu detinea 0,50 Ha teren extravilan (nu stiu cum a fost obtinut ? ca urmare a participarii bunicului in ... (vezi toată discuția)