avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea in instanta a unui titlu de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea in instanta a unui titlu de proprietate eliberat in mod abuziv de primarie chiar cu trafic de influenta cu dare si luare de mita comisiei de fond funciar

va transmit in primul rind tot binele din lume tuturor celor care ma puteti ajuta : sintem doi fratii dupa decesul parintilor nostrii conf. certificatului de mostenitor sintem noi doi conf cartiii funciare si registrului agricol dupa moartea tatalui primaria inscrie sub ultimul descendent o matusa din alta localitate si intra in posesia titlului de prorietate primaria emite titlul pe trei mostenitori doi frati + matusa ea vad ca beneficiaza de masa succesorala intravilana cu drept la casa + tewrenul extravilan -matusa nu a intrat in c.a.p. -ul localitatiii cu pamint si nu a construit o casa in localitate repet unici mostenitoriii dupa defunctiii nostriii parintiii sintem cei doi fratii stipulatiii in certificatul de mostenire intrebarea mea este primaria a procedat corect si ce cai legale putem urma pentru anularea titlului de proprietate si eliberarea unui titlu nou pe cei doi mostenitori directi pentru amabilitatea dumneavoastra si rabdare va multumin anticipat cu deosebit respect
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 09:52, 5 Februarie 2010
buna ziua!
daca situatie este de maniera aratata de catre dvs puteti cere instantei nulitatea absoluta partiala a titlului.
va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care sa studieze actele si sa va indrume.
Formulati o actiune in instanta pentru constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de prorietate respectiv, avand ca obiect scoaterea din titlu a persoanei care nu are dreptul de mostenitor.
Actiune in nulitatea absoluta a TP, intemeiata pe art. III lit a din legea 169/1997:
"eliberarea TP unor persoane fara drept". Actiunea se introduce la judecatoria in raza careia este situat terenul si este scutita de taxa de timbru. In urma admiterii actiunii, de pe TP se va radia numele matusii.
Conditii:
- matusa sa nu fi formulat cerere in baza legii 18/1991 alaturi de cei doi frati;
- matusa sa nu figureze cu teren adus in CAP;
- daca terenul a fost adus in CAP de fratele matusii (tatal fratilor), trebuie verificat daca acesta nu a intrat cumva in CAP si cu pamantul sorei sale (singurul argument logic pe care il vad pentru care primaria a inclus-o pe TP).
Inainte de a introduce actiunea, verificati registrele 1959-196 si de intrare in CAP de la primarie.
Succes!
Cred ca ultima varianta prezentata de Kyandra este aproape de adevar.
Este putin probabil ca cei din Comisie sa o treaca pe matusa in titlu asa, nejustificat sau abuziv. Trebuie verificat la dosarul de reconstituire a dr. de proprietate sau cerut lamuriri scrise de la comisie in acest sens pentru a putea stii daca aceasta comisie a procedat corect sau nu. Eventual mergeti cu un aparator care stie cum sa puna problema dvs. si care se poate intelege cu presedintele Comisiei care a propus reconstit dr. de proprietate si in favoarea matusii dvs.
Cui a apartinut acest teren ?E cumva o mostenire de la bunicii din partea parintilor dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate Octavianus1 Octavianus1 As dori sa fiu trecut in calitate de mostenitor pe titlul de proprietate a unui teren agricol pe care e trecuta doar matusa mea,noi avand drepturi egale,dar ea ... (vezi toată discuția)
Fond funciar dorelbaiu dorelbaiu Cineva cumpara in 1995 cu c.v.c. autentic si transcris un teren reconstituit pentru care nu se emisese titlu ci doar adev. si p.v. de punere in pos. Nu il ... (vezi toată discuția)
Mod de dobindire a proprietatii/ce fel de actiune? ContSters116348 ContSters116348 BUNA,de la defunctii mei parintii detin o suprafata de teren care nu este trecuta in titlu de proprietate emis ,suprafetele vecine sunt trecute in titlu ,nu se ... (vezi toată discuția)