avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mod de dobindire a proprietatii/ce fel de actiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mod de dobindire a proprietatii/ce fel de actiune?

BUNA,de la defunctii mei parintii detin o suprafata de teren care nu este trecuta in titlu de proprietate emis ,suprafetele vecine sunt trecute in titlu ,nu se schimba vecinatatile ,ce actiune pot face in instanta ?pot invoca ca sa gresit la masuratoare cand sa emis titlul si detin o suprafata mai mare pentru care sa se constate ca sunt proprietar?#-o#-o#-o#-o#-o:((
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 23:37, 1 Noiembrie 2010
mai intai pe cine dati in judecata? stabiliti cadrul procesual privind partile.
Suntem doi frati ,in contradictoriu cu U.A.T.a comunei.....banuiesc ca daca eram sigura nu indrayneam sa va deranjez si sa va rapesc din timp=D>=D>=D>
Trebuie sa faceti o actiune in anularea titlului de proprietate , pe motiv ca nu corespunde cu sitatia de fapt , si sa cereti obligarea primariei la eliberarea unui nou titlu , care sa includa suprafetele .(numerele topo)... motivat de actele pe care le detineti si care constituie un just tiltu pt a va dovedi dreptul de proprietate (In principiu trebuie sa aveti documentele cu care s-a inscris tatal dvs. in CAP, din care sa rezulte ca a detinut inclusiv terenul despre care vorbiti , certificatul de mostenitor, orice alt document considerati relevant )
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
multumesc,prodiamant
Nu de anulare, ci de modificare!!! TP-ul nu se poate anula decat in termen de 3 ani de la data emiterii lui si am o vaga banuiala ca acesti anisori s-au cam dus. Nulitatea absoluta, care se invoca in baza art. III din legea 169/1997 nu prevede, printre motivele enumerate si lipsa de teren din TP. Daca, dintr-o eroare, acea suprafata a fost ceruta, trecuta in anexa corespunzatoare a legii fondului funciar si s-a omis trecerea ei in TP, se va cere modificarea TP prin instanta, in sensul includerii si a acelei suprafete. Daca situatia este alta (terenul in cauza nu a fost solicitat in baza legii 18/1991, nu se regaseste in evidentele CAP sau registrul agricol 1959-1963, etc), se pot incerca diverse variante: uzucapine, Ordinul prefectului, depinde de situatia de fapt.
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
Kyandra, moderator

Alte discuții în legătură

Constituire drept legea 18/91 in baza registru 1951/1955 ? bukinst bukinst Comsia de aplicare a Legii 18/1991 a constituit dreptul de proprietate pentru un cetatean care nu figura in registrul agricol 1959/1963. La sesizare s/a facut ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)