avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant.

buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la matusa mea o bucata de pamant din anul 2000. Aceasta bucata de pamant i-a revenit matusei mele prin impartire voluntara intre mosteniri dandu-se o sentinta civila definitiva si irevocabila. pe aceasta sentinta apare si faptul ca cumnatul matusei mele a luat act la cunostinta. cu toate acestea la cateva luni de la sentinta definitiva, cumnatul matusei mele( facea parte din comisia de eliberare a titlurilor) isi trece pe titulul de proprietate si aceasta bucata de pamant cu toate ca in urma cu cateva luni semnase ca este de acord sa-i ramana matusei mele. noi nu am am stiut de existenta acestui titlu de proprietate pana in 2010, el nicioadata nu l-a folosit si nici nu l-a revendicat. in 2010 el vinde acest teren unei persoane care ne da in judecata sa-i lasam terenul liber. de atunci ne judecam in continuu, avem de la primarie atasat la dosare faptul ca s-a dat eronat acest titlu de proprietate pe aceasta bucata de pamant cumatului matusei mele (primaria recunoaste greseala), iar cu toate acestea justitia nu imi da dreptate si imi anuleaza orice cale de atac.
sentinta definitiva si irevocabila o face pe matusa mea proprietara sau nu?
ajutati-ma va rog cu un sfat si la ce institutii as putea sa ma duc ca sa rezolv problema.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenaaa20 , utilizator 14:29, 28 Mai 2015
matusa dvs si-a intabulat dreptul de proprietate pentru acel teren ?
nu. asta inseamna ca nu este proprietara terenului?
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
elenaaa20, utilizator
Faptul că terenul este întabulat pe numele unei persoane se prezumă că există în favoarea acelei persoane dar orice persoană interesată (interes nu înseamnă curiozitate) are dreptul să solicite rectificarea sau radierea înscrierilor din cartea funciară. Dacă d-voastră considerați că respectiva s-a înscris în CF , neavând acest drept, cu acte doveditoare puteți solicitata anularea titlului de proprietate (printr-o acțiune principală) șiîn consecință, anularea înscrierii în CF. ,
Dar , acestea nu sunt chestiuni de povestit ci un avocat, , să vadă actele și să vă povățuiască conform datelor concrete. Căci, cu toții susținem că avem dreptate dar nu e chiar așa(nu e cazul d-voastră , în care probabil aveți sau nu dreptate)
am avut pana acum zeci de avocati. am incercat sa anulam titlul de proprietate, dar ni s-a respins actiunea fiind ca neintemeiata. nimeni nu a luat in considerare adresa de la primarie prin care se spune ca i s-a acordat in mod eronat cumnatului matusii mele si ca matusa mea este proprietara acestui teren conform sentinteti definitiv si irevocabile. unde sa ma adresez?
nu ma poate ajuta nimeni??? va rog frumos.

Alte discuții în legătură

Anulare titlul de propietate partial elena_120 elena_120 buna ziua.vreau va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema cu care ma confrunt. Suntem mostenitorii prin testament a unei suprafete de pamant pe care o ... (vezi toată discuția)
Casa batrâneasca are 76 mp, terenul are 184 mp moștenitor după ... Magie1 Magie1 Casa batrineasca are 76 mp,terenul are 184 mp moștenitor după moartea matusei,partea matusei din curte din teren ia dat la altcineva mătușa. Cadastru e ... (vezi toată discuția)
Acceptare pasiva a mostenirii Marta1234 Marta1234 Parinti divortati din 85. Daca am scos anexa 24(dupa tata mort 2012} de la primarie se considera acceptarea pasiva a mostenirii? Altfel nu aveam cum sa stiu ... (vezi toată discuția)