avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare pasiva a mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare pasiva a mostenirii

Parinti divortati din 85. Daca am scos anexa 24(dupa tata mort 2012} de la primarie se considera acceptarea pasiva a mostenirii? Altfel nu aveam cum sa stiu ce mostenesc).Mentionez ca am mostenit o hotarare definitiva din 93( de la bunici) o casa si o sura din 1950 si o bucata de pamant neintabulate. Costurile(si timpul pierdut) depasesc valoarea bunurilor. O matusa s-a intabulat in 2013 ( exact dupa cateva luni dupa moarte) si acum m-a dat in judecata ca o bucata dint-un gard si un metru dintr-o sura sunt pe pamantul ei,( eu nu am nimic intabulat). Cum sa procedez?
In ce sens cum sa procedati?
Trebuie sa va aparati in instanta, desigur daca doriti, cel mai probabil daca nu aveti avocat veti pierde procesul.
Va trebui sa dovediti in instanta faptul ca ati acceptat tacit mostenirea dupa tatal dvs.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Din cate am inteles Anexa 24 (sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale)nu e act de proprietate si nu inlocuieste certificatul de mostenitor, Deci cum sunt dat in judecata pe ceva ce inca nu este al meu .
Cine v-a spus ca acel formular ar fi act de proprietae sau care ca poate inlocui certificatul de mostenitor.
Nu ati intrebat dvs. despre acceptarea tacita a mostenirii ?
Acum intrebati altceva, de ce v-a chemat in judecata pentru ceva ce nu va apartine?
Dvs, doriti sa dobanditi proprietatea asupra acelei bucati de teren? daca raspunsul este afirmativ, atunci trebuie sa va aparati in proces.
Daca pozitia dvs. este sa afirmati ca acea suprafata de teren pentru care ati fost chemat in judecata, nu va apartine si nu aveti nicio pretentie cu privire la aceasta, atunci matusa respectiva va deveni proprietar si pe acea suprafata de teren. Acesta este scopul pentru care v-a dat in judecata.

Nu m-am exprimat eu corect . Cum te poate da cineva in judecata avand in vedere ca tu nu ai acte concrete pe acel teren( odata nu ai mostenirea , a doua terenul nu este intabulat), Se stie ca de multe ori cand sa faci intabularea descoperi f multe probleme in impartirea terenului.
Care este obiectul procesului?
Va poate chema in judecata, probabil a solicitat instantei sa constate faptul ca nu ati acceptat mostenirea in termen legal si de asemenea, sa constate ca, in aceste conditii, ea are calitate de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant. elenaaa20 elenaaa20 buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la ... (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)
Cumparare drept la mostenire trifoicupatrufoi trifoicupatrufoi Doresc sa cumpar dreptul la mostenirea ramasa in urma decesului matusii mele de la singurul ei mostenitor direct verisoara mea.Este vorba de un titlu de ... (vezi toată discuția)