avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate dpgabi

Activitate dpgabi

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi am observat ca aceasta discutie purtata in legatura cu intarzierea redactarii hotararii judecatoresti a fost inceputa cu ceva ani in urma, am sa atasez si eu urmatorul sfat in legatura cu ceea ce pot face cei care ajung intr-o astfel de situatie, in speranta ca le va fi util, cred, multora.

Personal am asteptat timp de 9 LUNI redactarea hotararii judecatoresti. Am depus DOUA cereri de urgentare (daca le mai pot numi asa, ORICUM SUNT EGALE CU ZERO). Am cautat pe internet sfaturi si variante de a rezolva o astfel de situatie si nu am gasit. Evident am fost si la judecatorie unde mi s-a spus ca dna judecator este foooooarte ocupata si ca sunt si care asteapta si un an redactarea hotararii. Ei bine, am facut urmatoarele doua lucruri:

1. Petitie catre presedintele tribunalului
2. Petitie catre CSM.

Ce sa vezi!!! In zece zile am primit hotararea redactata. Instantaneu dna judecatoare si-a facut timp si pentru ceea ce ar fi trebuit sa faca in mod normal, in orice tara civilizata si normala.

Acum astept cu interes raspunsurile de la cele doua petitii. Doresc sa stiu si eu ce criterii aplica dna judecator in alegerea dosarelor pentru care redacteaza hotararile.
Lipsa de la serviciu o poate dovedi atat cu foaia de prezenta pe luna februarie cat si cu fluturas de salariu si bilet de avion.
Fiind implicata intr-un accident rutier am suferit o fractura la coloana, am fost operata si acum sunt imobilizata la pat 1 luna, plus recuperari aprox 3 luni. Sotul nu a suferit nicio vatamare corporala.
Vinovata de producerea accidentului a fost o soferita care conducand cu viteza, a intrat pe contrasens, s-a ciocnit de un camion de pe banda 2 a aterizat in fata noastra la cca 1 m, noi fiind pe banda 3. Sotul fiind la volan a reusit doar sa apese pe frana, fiind imposibil de evitat impactul puternic. Noi aveam cca 65 km/h.

Soferitei i s-a deschis dosar penal. Eu astept date de la IML, urmeaza sa depun plangere penala si sa ma constitui parte civila in proces.
Pentru masina, firma de asigurari la care are RCA soferita vinovata, a deschis dosar de dauna totala.
Aceste actiuni mi le-am clarificat studiind legea RCA-ului.

Am insa o nelamurile legata de urmatoarea situatie:  sotul lucreaza in strainatate (in dimineata accidentului chiar ne indreptam spre aeroport deoarece el trebuia sa plece la serviciu), iar eu, aici in tara sunt singura care are grija de cei 2 copii minori ai nostrii, rudele locuind in alte orase.
Datorita accidentului a fost nevoit sa lipseasca de la serviciu 8 zile pentru a rezolva o parte din probleme si a lasa familia intr-o situatie cat de cat stabila.
Intrebarea este daca se poate constitui si el parte civila in proces si daca poate recupera suma pierduta, deoarece si el a suferit daune materiale si morale.

Va multumesc anticipat pentru eventuale sfaturi pe care mi le puteti da atat in legatura cu aceasta nelamurire cat si cu intreaga situatie.