Fiind implicata intr-un accident rutier am suferit o fractura la coloana, am fost operata si acum sunt imobilizata la pat 1 luna, plus recuperari aprox 3 luni. Sotul nu a suferit nicio vatamare corporala.
Vinovata de producerea accidentului a fost o soferita care conducand cu viteza, a intrat pe contrasens, s-a ciocnit de un camion de pe banda 2 a aterizat in fata noastra la cca 1 m, noi fiind pe banda 3. Sotul fiind la volan a reusit doar sa apese pe frana, fiind imposibil de evitat impactul puternic. Noi aveam cca 65 km/h.
Soferitei i s-a deschis dosar penal. Eu astept date de la IML, urmeaza sa depun plangere penala si sa ma constitui parte civila in proces.
Pentru masina, firma de asigurari la care are RCA soferita vinovata, a deschis dosar de dauna totala.
Aceste actiuni mi le-am clarificat studiind legea RCA-ului.
Am insa o nelamurile legata de urmatoarea situatie: sotul lucreaza in strainatate (in dimineata accidentului chiar ne indreptam spre aeroport deoarece el trebuia sa plece la serviciu), iar eu, aici in tara sunt singura care are grija de cei 2 copii minori ai nostrii, rudele locuind in alte orase.
Datorita accidentului a fost nevoit sa lipseasca de la serviciu 8 zile pentru a rezolva o parte din probleme si a lasa familia intr-o situatie cat de cat stabila.
Intrebarea este daca se poate constitui si el parte civila in proces si daca poate recupera suma pierduta, deoarece si el a suferit daune materiale si morale.
Va multumesc anticipat pentru eventuale sfaturi pe care mi le puteti da atat in legatura cu aceasta nelamurire cat si cu intreaga situatie.
Se poate constitui ca parte civila, insa va trebui sa demonstreze cu acte pierderea materiala suferita (adeverinta de la servici, copie dupa fluturasul de la salar pentru a se calcula cat echivaleaza cele 8 zile nelucrate, costul amanarii biletului de avion, drumurile la spital si de la, daca a folosit taxiul, etc). In ce priveste daunele morale, problema este mai complexa. Ele trebuie individualizate obligatoriu pentru fiecare persoana in parte si sta in abilitatea avocatului sau a firmei de specialitate care va reprezinta, in a le maximiza. Pe cont propriu, lipsa de experienta poate fi un impediment major.