avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... vatamarea corporala din culpa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

vatamarea corporala din culpa

ce documente trebuie ptr un avocat in vederea demararii unui proces.mentionez ca este vb de un accident rutier. partea vatamata nu are vina in producerea accidentului
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:41, 28 Mai 2011
Daca este vorba de un accident rutier va trebuie un exemplar al PV emis de politia rutiera care a cecetat cazul, o copie dupa polita RCA a vinovatului,si copii dupa toate actele de spitalizare cu sume platite etc. Apoi mergeti la asiguuratorul sau RCA si deschideti dosar de dauna pt vatamare corporala, daune materiale , daune morale etc.Va puteti constitui parte civila in procesul ce i se va intenta soferului vinovat sau puteti sa ajungeti cu el la o intelegere functie de cate zile de spitalizare ati avut, ce pagube ati suferit. Daca veti da mai multe precizari despre evenimentul produs putem sa mai discutam. Daca v-ati angajat un avocat el o sa stie ce acte trebuiesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
~ Conținut șters la cerere ~

1. Raspunderea penala este angajata doar daca cert. medico-legal are 10 zile, altfel p. vat. poate avea succes numai in urma unui proces civil.
2.Ancheta penala se declanseaza in urma plangerii pers. vatamate.(in 2 luni de la eveniment).
3. Cat timp exista o ancheta in curs, asiguratorul nu acorda despagubiri pana la finalizarea anchetei politiei.
4. Daca nu s-a depus plangere,sau a fost retrasa, asiguratorul in urma propriei anchete, avand si declaratia de recunoastere a vinovatului, poate acorda daune materiale( dovedite de p. vat.) si daune morale.

Alte discuții în legătură

Vatanare din culpa 05072 05072 acum 5 zile sotul meu a avut accident cu masina in care a lovin o batrana care circula pe trotuar.Dupa investigatii s-a constatat ca accidentul s-a produs din ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu ranire corporala grava muscalugigi muscalugigi domnilor avocati,puteti sa-mi spuneti care este suma ce poate fi ceruta ca despagubire materiala si morala intr-un proces in care eu reprezin partea vatamata ... (vezi toată discuția)
Victima accident auto - despagubiri rca teodon teodon Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz : la volan fiind,am fost implicat intr-un accident de circulatie produs din vina altui conducator auto,cu ... (vezi toată discuția)