avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatanare din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatanare din culpa

acum 5 zile sotul meu a avut accident cu masina in care a lovin o batrana care circula pe trotuar.Dupa investigatii s-a constatat ca accidentul s-a produs din defectiuni tehnice(a cedat frana).Doamna prezinta o fisurare a tibiei,o plaga usoara la mana si una usoara la cap.Sotuilui i s-a suspendat carnetul pe termen de 3 luni.mentionez ca acest are peste 20 de ani de cand a luat carnetul si nu a mai avut nici un accident.victima nu a acceptat internarea in spital.Normal ar trebui sa ne intelegem si sa ii platim victimei o suma,dar aceasta are ceva probleme si nu se poate cadea la o intelegere .rudele ei doresc 50 de milioane(lei vechi)ceea ce mi se pare exagerat de mult.in cazul in care nu pot sa cad la o intelegere cu ea ..care ar fi samctiunile in cazul unui proces?
Cel mai recent răspuns: Rogoz Dora , utilizator 13:27, 25 August 2023
art 184 c. p. spune ca in acesta situatie , pedeapsa este amenda sau inchisoarea de la 1luna la 3 luni , sau inchisoarea de la 3luni la 2 ani sau amenda . mai departe spune ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Acum ce sa va spun , negociati acea suma pe care v-a cerut-o .
Problema e ca doaman accidentala nu e dispusa sa discute .si pana in momentul de fata nu a dat declaratie la politie .si familia nu eu nu e dispusa sa negocieze (au zis suna si atat ).nu se poate opri cazul la procuror deoarece nu prezinta pericol social?
Trebuie sa stiti ca o parte din daune vil poate suporta asigurarea obligatorie (RCA), adresativa asiguratorului pentru a putea plati daunele cerute! intradeva asiguratorii nu dau asa mare importanta cand incheie asigurarea, dar ea acopera si eventuale daune morale.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
Burghardt Norbert,
din cate am inteles eu asigurarea plateste doaar in cazul in care victima este internata in spital. dumneavoastra ce sfat imi dati ?sa ii platesc cele 50 de milioane?sau sa las sa va cum decurg lucrurile?

Daca exista o ancheta a politiei in curs, adica s-a depus plangere penala de catre victima, asiguratorul nu despagubeste pana la finalizarea procesului.Peste 10 zile ingrijiri medicale conform certificatului de la IML,ceea ce cred ca o sa fie cazul,exista raspundere penala si permisul va fi anulat.
Daca nu s-a depus plangerea penala, pe baza pv. de la politie si declaratia de recunoastere a vinovatului se va cerceta cazul de asigurator in 90 zile de la eveniment,care se va pronunta asupra cererii de despagubire.

Alte discuții în legătură

Vatamarea corporala din culpa blagapavel blagapavel ce documente trebuie ptr un avocat in vederea demararii unui proces.mentionez ca este vb de un accident rutier. partea vatamata nu are vina in producerea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Tentativa de musamalizare accident auto cu victima GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna ziua, Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)