avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatanare din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatanare din culpa

acum 5 zile sotul meu a avut accident cu masina in care a lovin o batrana care circula pe trotuar.Dupa investigatii s-a constatat ca accidentul s-a produs din defectiuni tehnice(a cedat frana).Doamna prezinta o fisurare a tibiei,o plaga usoara la mana si una usoara la cap.Sotuilui i s-a suspendat carnetul pe termen de 3 luni.mentionez ca acest are peste 20 de ani de cand a luat carnetul si nu a mai avut nici un accident.victima nu a acceptat internarea in spital.Normal ar trebui sa ne intelegem si sa ii platim victimei o suma,dar aceasta are ceva probleme si nu se poate cadea la o intelegere .rudele ei doresc 50 de milioane(lei vechi)ceea ce mi se pare exagerat de mult.in cazul in care nu pot sa cad la o intelegere cu ea ..care ar fi samctiunile in cazul unui proces?
Cel mai recent răspuns: Rogoz Dora , utilizator 13:27, 25 August 2023
Cat timp asiguratorul cu care ati incheiat raspunderea civila auto trebuie sa preia plata despagubirii, de ce vreti dvs. sa dati bani din buzunar?
dorim sa incheem intelegerea cu victima pt a nu se ajunge la urmarire penala deorece nu stim clar care vor fi urmarile.Despagubirile de catre asigurator in ce faza a demersurilor se pot acorda?se pot acorda si in faza de urmarire penala? .In cazul in care victima a refuzat spitalizare mentionand ca este ingrijita de fiica ei( fara experienta medicala),polita de asigurari auto acopera despagurile morale si ingrijirea la domiciliu?
Zilele de ingrijire medicala nu coincid cu zilele de internare in spital.
Singurul care conteaza e certificatul medical de la IML.
Defectiunea masinii(frana) a fost stabilita printr-o expertiza?Despagubirile de catre asigurator nu se acorda in faza de urmarire penala.
Cred ca ar fi indicat sa angajati un avocat,care sa intermedieze impacarea si implicit retragerea plangerii.(daca aceasta a fost introdusa)
1. Desi toti platim RCA multi nu stiu ce drepturi au in caz de risc asigurat.
2. Raspunderea penala este angajata doar daca cert. medico-legal are 10 zile, altfel p. vat. poate avea succes numai in urma unui proces civil.
3.Ancheta penala se declanseaza in urma plangerii pers. vatamate.(in 2 luni de la eveniment).
4. Cat timp exista o ancheta in curs, asiguratorul nu acorda despagubiri pana la finalizarea anchetei politiei.
5. Daca nu s-a depus plangere, asiguratorul in urma propriei anchete, avand si declaratia de recunoastere a vinovatului, poate acorda daune materiale( dovedite de p. vat.) si daune morale.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
avvalentina, utilizator
Buna ziua soțul a fost victima unui accident rutier nu Isa luat nici o declarație pina acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamarea corporala din culpa blagapavel blagapavel ce documente trebuie ptr un avocat in vederea demararii unui proces.mentionez ca este vb de un accident rutier. partea vatamata nu are vina in producerea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Tentativa de musamalizare accident auto cu victima GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna ziua, Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)