acum 5 zile sotul meu a avut accident cu masina in care a lovin o batrana care circula pe trotuar.Dupa investigatii s-a constatat ca accidentul s-a produs din defectiuni tehnice(a cedat frana).Doamna prezinta o fisurare a tibiei,o plaga usoara la mana si una usoara la cap.Sotuilui i s-a suspendat carnetul pe termen de 3 luni.mentionez ca acest are peste 20 de ani de cand a luat carnetul si nu a mai avut nici un accident.victima nu a acceptat internarea in spital.Normal ar trebui sa ne intelegem si sa ii platim victimei o suma,dar aceasta are ceva probleme si nu se poate cadea la o intelegere .rudele ei doresc 50 de milioane(lei vechi)ceea ce mi se pare exagerat de mult.in cazul in care nu pot sa cad la o intelegere cu ea ..care ar fi samctiunile in cazul unui proces?
Pana la obtinerea unui certificat medico-legal care sa ateste numarul de zile de ingrijiri medicale , nu putem cunoaste incadrarea juridica a faptei.
Incercati sa cadeti la o intelegere prin discutii politicoase ,purtate cu multa rabdare si intelegere si ajungeti la o intelegere.
Intelegerea intervenita intre parti inlatura raspunderea penala , astfel ca lucrurile se vor finaliza fara ca sotul dvs sa aiba probleme
Din pacate ,rudele nu sunt dispuse nici macar sa dea informatii cu privire la demersurile facute(nu stim nici macar daca a fost la IML)Din convorbirile telefonice cu familia batranei am aflat ca nu i s-a pus nici macar piciorul in ghips.Familia pretinde ca o asistenta medicala o viziteaza acasa (exista o problema incat nici politia nu a putut intra,nici echipajul de la salvare in casa),si ca vor sa faca tomograf .Ce as putea sa face mai departe ?..nu m-am confruntat niciodata cu nici o astfel de problema si nu stiu cum sa reactionez ,ce sa fac .va rog frumos sa ma ajutati
Daca nu va depune plangere penala in 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului si daca nu va avea certificat medico-legal , din punct de vedere penal , raspunderea penala a sotului dvs nu va fi antrenata in niciun fel.
In functie de eventuale dovezi ulterioare se poate adresa instantei printr-o actiune civila in pretentii , prin care sa solicite despagubiri(dar fara o constatare medico-legala , va fi mai mult decat dificil)
Cel mai bine este sa mergeti la un notar ,iar partea vatamata/civila sa declare ca nu mai are alte pretentii materiale si ca i s-au plati despagubirile in totalitate.