Intarziere "nejustificata"de redactare a unei hotarari judecatoresti,ramasa la fel cu ce-a de la Judecatorie,(in prezent trecand la Tribunal,dupa recurs)desi de la aflarea si comunicare deciziei, pe site-ul tribunalului au trecut 4 luni!
Buna seara! Rog respectuos daca cineva ar putea sa imi raspunda si sa precizeze daca e normal/logic....ca dupa aflarea si postarea acestei decizii pe site-ul unui Tribunal,(in cazul unui partaj)de aprx 3-4 luni,nici pana acum sa nu primesc acasa "acea comunicare"?Pentru a face sau nu apel...Mai ales ca nu au fost modificari fata de decizia Judecatoriei?Mai pe scurt:de ce dureaza asa de mult (aproape 4 luni)sa redactezi o hotarare si sa o trimiti acasa prin posta,cum se procedeza de obicei???Inteleg ca sunt multe procese pe rol si sarmanii nostri magistrati sunt foarte ocupati,dar totusi mi se pare prea de tot sa astept de 4 luni aceasta decizie,inca o data repet,poate imi doresc sa fac apel la recurs si aceasta "intarziere"ma incurca...Ce asi putea face in aceasta situatie,ce ma sfatuiti,cui ma pot adresa,pt a "grabi"un pic lucrurile daca pot sa zic asa,mentionez ca am avocat,dar inainte sa ma adresez lui prefer sa vad daca cineva de aici ma poate ajuta,cu ceva util,in speta o informatie sau ceva ce m-ar putea ajuta.Va multumesc si astept cu respect orice sfat din partea dvs!Ps:Decizia/Hotararea o stiu,dar "hartiile"nu le-am primit acasa,deoarece dupa 15 zile dupa ce le primesc,sper,pot sa nu face apel la recurs...
Din pacate a devenit o practica ca justitiabilul sa trebuiasca sa astepte cateva luni bune peste cele 30 de zile, cat prevede legea pentru redactarea unei hotarari. Cunosc cazuri si cu 8 luni de asteptare. In consecinta intocmiti si depuneti la Tribunal o cerere de urgentare a redactarii hotararii. Mentionati in cuprinsul cererii art.264 cod proc.civ si art.91 din Legea nr.303/2004
Art. 264
(1)Motivarea hotărârii se va face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare. Dacă instanţa a fost alcătuită din mai mulţi magistraţi, preşedintele va putea însărcina pe unul dintre ei cu redactarea hotărârii.
art. 91 (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor,conform cărora aceştia „sunt obligaţi să rezolve lucrările în termenele stabilite şisă soluţioneze cauzele în termen rezonabil, în funcţie de complexitatea acestora, şi să respecte secretul profesional
dpgabi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Desi am observat ca aceasta discutie purtata in legatura cu intarzierea redactarii hotararii judecatoresti a fost inceputa cu ceva ani in urma, am sa atasez si eu urmatorul sfat in legatura cu ceea ce pot face cei care ajung intr-o astfel de situatie, in speranta ca le va fi util, cred, multora.
Personal am asteptat timp de 9 LUNI redactarea hotararii judecatoresti. Am depus DOUA cereri de urgentare (daca le mai pot numi asa, ORICUM SUNT EGALE CU ZERO). Am cautat pe internet sfaturi si variante de a rezolva o astfel de situatie si nu am gasit. Evident am fost si la judecatorie unde mi s-a spus ca dna judecator este foooooarte ocupata si ca sunt si care asteapta si un an redactarea hotararii. Ei bine, am facut urmatoarele doua lucruri:
Ce sa vezi!!! In zece zile am primit hotararea redactata. Instantaneu dna judecatoare si-a facut timp si pentru ceea ce ar fi trebuit sa faca in mod normal, in orice tara civilizata si normala.
Acum astept cu interes raspunsurile de la cele doua petitii. Doresc sa stiu si eu ce criterii aplica dna judecator in alegerea dosarelor pentru care redacteaza hotararile.