avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona_zz

Activitate Ramona_zz

Răspuns la discuția clauza contract
conform codului muncii :
ART. 20
(1) În afara clauzelor esenţiale prevăzute la art. 17, între părţi pot fi negociate şi cuprinse în contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.
(2) Sunt considerate clauze specifice, fără ca enumerarea să fie limitativă:
a) clauza cu privire la formarea profesională;
b) clauza de neconcurenţă;
c) clauza de mobilitate;
d) clauza de confidenţialitate.
ART. 21
(1) La încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părţile pot negocia şi cuprinde în contract o clauză de neconcurenţă prin care salariatul să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terţ, o activitate care se află în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurenţă lunare pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
(2) Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.


Clauza de mai sus este una de neconcurenta, asadar ramane, din pacate sa negociati cu angajatorul.
Răspuns la discuția clauza contract
societatea a platit pentru specializarea care o aveti?deoarece asa reiese din
efectuarea aceste meserii in parametrii privati
ca aveti o specializare mai aparte, care necesita cursuri de perfectionare.
Buna ziua,
Pe langa zilele libere care sunt cunoscute si intelese de toata lumea:
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Pe mine ma intereseaza interpretarea ultimului punct subliniat
Intrebarea mea este daca pentru cei ortodocsi se dau 2 zile libere, din interpretarea mea, pentru alte culte religioase legale trebuie dat tot 2 zile libere.Din pacate nu scrie nici unde in cod faptul ca acele 2 zile pentru alte religii legale se dau in loc la cele 2 zile de Pasti(ortodoxe), astfel eu inteleg ca pe langa cele 2 zile de Pasti, se mai dau inca 2 zile libere dar DOAR la persoanele care sunt de alta religie si isi serbeaza sarbatorile in alte zile.
Asadar, concluzia e ca persoanele care au alta religie decat cea ortodoxa au cu 2 zile mai mult.:(

Va rog sa ma ajutati la interpretarea acestui articol, avand in vedere ca zilele de Pasti anul acesta vor fi la distante foarte mari una de alta (ma refer la cele ortodoxe de cele catolice/reformate)

Va multumesc!! =D