avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate jotwd

Activitate jotwd

Va multumesc mult pentu raspunsurile detaliate.

Unchiul este supravietuitorul matusii (sora a mamei mele), nu imi este ruda de sange. Are o singura sora care nu a fost casatorita niciodata si nu are nici ea copii. Alti nepoti nu are.
In ce priveste certificatul, cum as putea afla altfel decat printr-o intrebare directa unchiului? Noi aceste subiecte NU le discutam cu el din respect, rusine, sau daca vreti, prostie...

Nu intentionam sa ne taram prin tribunale, suntem genul acela de oameni care raman doar profund socati si dezamagiti si cu asta se incheie saga familiei.
Am deschis subiectul pentru a afla daca exista si alte cai pe care nu le cunoastem de actionare in favoarea repararii acestui abuz de incredere. Metode care, evident, nu implica o lupta prin tribunale.





Nicoleta Cristina Romascanu a scris:

Cine este „unchiul” despre care vorbiți?

Este fratele mamei dvs. (adică vă este cu adevărat unc hi/rudă) sau este soțul supraviețuitor al mătușii dvs. (ceea ce înseamnă că nu vă este rudă, ci afin)?

[....]
Nu. Nu are copii. Are 69 ani. Nu s-a recasatorit.
Mama a fost chemata la doua zile dupa ce i-a fost inmormantata sora, cu lacrimi in ochi si extrem de indurerata. I s-a spus ca imediat va lasa prin testament tot stranepotilor. Are 70 ani si nu are cunostinte juridice. De altfel nici noi nu am avut cunostinta de ce se va intampla deoarece nu ne-am mai confruntat cu asa ceva pana acum. Unchiul taraganeaza efectuarea vreunui testament fapt care ne-a pus pe ganduri abia acum. Am pus intrebarea pt a afla daca exista si o alta modalitate in afara de o promisiune care, chiar si onorata, poate fi schimbata de 20 ori de unicul mostenitor si proprietar.
Destul de trist cum viata ne da niste palme greu de inteles pt o prea mare incredere in oameni.
In urma decesului matusii mele, unchiul o pune pe mama sa semneze la notar renuntarea la mostenire dupa sora, aceasta neavand copii.
Intrebarea mea este, mai avem vreun drept eu, ca nepoata si copiii mei dupa semnarea acestui act?
Mamei nu i s-a dat nici o copie a actului semnat, lucru extrem de dubios.
Cum putem proceda la un an si 4 luni de la deces si respectiv semnarea actului pt a proteja drepturile ce ni se cuveneau
Mentionez ca unchiul i-a spus mamei ca doar astfel se poate face succesiunea si cat mai repede (ca nu cumva sa se informeze) si ca vrea sa faca testament prin care va lasa nepotilor.
Mama nu a inteles ce i se da la semnat, crezand ca daca renunta ea urmatoarea la rand as fi venit eu fiica ei.
Mai avem vreo sansa sa rezolvam aceasta inselatorie?