avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare drepturi după sora decedată, obținută ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare drepturi după sora decedată, obținută prin înșelătorie. Se mai poate face ceva după un an și 4 luni?

In urma decesului matusii mele, unchiul o pune pe mama sa semneze la notar renuntarea la mostenire dupa sora, aceasta neavand copii.
Intrebarea mea este, mai avem vreun drept eu, ca nepoata si copiii mei dupa semnarea acestui act?
Mamei nu i s-a dat nici o copie a actului semnat, lucru extrem de dubios.
Cum putem proceda la un an si 4 luni de la deces si respectiv semnarea actului pt a proteja drepturile ce ni se cuveneau
Mentionez ca unchiul i-a spus mamei ca doar astfel se poate face succesiunea si cat mai repede (ca nu cumva sa se informeze) si ca vrea sa faca testament prin care va lasa nepotilor.
Mama nu a inteles ce i se da la semnat, crezand ca daca renunta ea urmatoarea la rand as fi venit eu fiica ei.
Mai avem vreo sansa sa rezolvam aceasta inselatorie?
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: jotwd , utilizator 14:26, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă a semnat ca renunța la moștenire, unchiul a rămas singurul moștenitor, iar dvs nu mai aveți ce face.
Mama nu a fost legata la ochi, putea sa citească actul, putea sa intrebe notarul dacă e ceva ce nu a înțeles.
acest răspuns util
Daca mama dvs a semnat ca renunta la mostenire, semnat ramane, iar dvs cu atat mai mult nu mai aveti niciun drept la mostenirea matusii. Se pune intrebarea, de ce nu v-a anuntat mama cand a semnat?
acest răspuns util
Odata ce exista o declaratie de renuntare la succesiunea,aceasta este valabila.

Mama dumneavoastra este straina de succesiune prin renuntare.

Unchiul dumneavoastra este unicul succesor.
Mama a fost chemata la doua zile dupa ce i-a fost inmormantata sora, cu lacrimi in ochi si extrem de indurerata. I s-a spus ca imediat va lasa prin testament tot stranepotilor. Are 70 ani si nu are cunostinte juridice. De altfel nici noi nu am avut cunostinta de ce se va intampla deoarece nu ne-am mai confruntat cu asa ceva pana acum. Unchiul taraganeaza efectuarea vreunui testament fapt care ne-a pus pe ganduri abia acum. Am pus intrebarea pt a afla daca exista si o alta modalitate in afara de o promisiune care, chiar si onorata, poate fi schimbata de 20 ori de unicul mostenitor si proprietar.
Destul de trist cum viata ne da niste palme greu de inteles pt o prea mare incredere in oameni.
Unchiul are copii, nevasta ? Ce varsta are ?

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament ... Popescu Ana-Liliana Popescu Ana-Liliana Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)