Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani .
Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot face ceva in legatura cu subiectul urmator .
Matusa mea a decedat de cativa ani , intre ia si unchiul meu a existat un testament , problema este ca , ei nu au avut copii nici din casatorie si nici din afara casatoriei . In momentul de fata unchiul meu da semne ca ar avea Alzheimer . Daca el moare si nu lasa la nimeni mostenirea lui pot face ceva in cazul asta sa intru in posesia mostenirii ?
Va multumesc .
Daca sunteti nepoata de frate/sora si unchiul nu mai are frati/suori/alti nepoti, il veti mosteni; daca parintele dvs. care este frate/sora cu unchiul traieste, atunci va mosteni el/ea alaturi de alti frati/surori/nepoti de frate/sora existenti; e un pic complicat fiindca nu stiu exact relatia de familie cu unchiul si daca acesta mai are frati/surori/nepoti; poate detaliati
Buna ziua , multumesc pentru amabilitatea de a raspunde . Testamentul a fost facut intre matusa mea ( sora tatalui meu) si unchiul (sotul ei) . Ei nu au avut copii , matusa a decedat iar el a ramas singur . Din partea lui nu exista frati , surori etc iar din partea matusii au ramas doar nepotii de la fratii ei .
Daca el decedeaza inainte sa lase la cineva testament ce se intampla cu casa , masina etc.
Astazi l-am vizitat si am constatat ca, boala se agraveaza . Zilele trecute m-a sunat sa ma intrebe de o casa a parintilor lui din comuna Rasuceni-Giurgiu , a fost acolo si nu la primit in casa , ma intreba cine sunt acei oameni , el a vandut aceea casa de foarte mult timp. L-am dus la policlinica cu masina si in drum spre policlinica de 4 ori m-a intrebat cati chilometrii are masina si daca i-am facut reviziile . Repeta lucruri si nu isi mai aduce aminte anumite lucruri . Doamna care se duce pe la el se pare ca ar vrea sa puna mana pe casa , masina etc . Ce pot face eu in situatia asta ? Sa il duc la psihiatru nu cred ca ar vrea ! Nu accepta ca este bolnav .
Va multumesc
Ați fost nepoata decedatei. Ea vă era mătușă = sora tatălui dvs. Iar dvs. ii erați nepoată de frate.
Nu puteți fi și nepoata soțului mătușii. (altminteri n-ar fi putut să fie ei soți)
Soții nu sunt rude.
Iar rudele unui soț nu sunt rude cu celălalt soț. Sunt AFINI.
Dvs., în calitate de rudă/nepoată a mătușii decedate sunteți afin cu soțului ei, nu rudă.
Or, legea cheamă la moștenire rudele, nu afinii.
Și atunci: fie zisul „unchi” vă lasă testament, fie va fi moștenit de cine i-o fi rudă (până la gradul IV inclusiv, adică până la văr primar, inclusiv). Iar dacă nu are nici o rudă în grad succesibil și nici nu lasa un testament cuiva, atunci moștenirea lui o va culege comuna, orașul sau municipiul, după caz.
Buna ziua , unchiul este sotul surori tatalui meu , din partea matusii nu mai exista frati /parinti doar nepoti , iar din partea unchiului nu exista nici frati si nici nepoti ( a avut o sora care a decedat si nu a avut copii nici nu a fost casatorita ) . Matusa mea cu sotul ei in timpul viatii si-au facut testament unu altuia , am inteles ca , in asemenea situatii noi nepotii din partea matusii nu mai avem nici-un drept este adevarat ? Ma lupt degeaba , il duc pe la doctor etc degeaba ? Imi pierd timpul cu el iar la final sa am vre-o surpriza . Va multumesc , o zi cat mai buna .