avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nepoata din partea tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nepoata din partea tatalui

Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani .
Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot face ceva in legatura cu subiectul urmator .
Matusa mea a decedat de cativa ani , intre ia si unchiul meu a existat un testament , problema este ca , ei nu au avut copii nici din casatorie si nici din afara casatoriei . In momentul de fata unchiul meu da semne ca ar avea Alzheimer . Daca el moare si nu lasa la nimeni mostenirea lui pot face ceva in cazul asta sa intru in posesia mostenirii ?
Va multumesc .
Stati linistita, nu suntem pe acest forum pentru a va judeca.

Ce puteti face din punct de vedere juridic este sa va doneze locul de veci. Sau sa va faca testament sau sa incheiati un contract de renta viagera/intretinere. Daca spuneti ca este bolnav psihic, ulterior celor de mai sus(ulterior ce va doneaza bunurile/ce va face testament sau contract de rentă viagera/intretinere), puteti formula o actiune in instanta prin care sa incercati sa il puneti sub interdictie si sa fiti numita dvs. reprezentantul lui legal.
Va multumesc pentru raspuns si intelegere . OUn sfarsit de saptamana minunat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Renunțare drepturi după sora decedată, obținută prin înșelătorie. se mai poate face ceva după un an și 4 luni? jotwd jotwd In urma decesului matusii mele, unchiul o pune pe mama sa semneze la notar renuntarea la mostenire dupa sora, aceasta neavand copii. Intrebarea mea este, mai ... (vezi toată discuția)