avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate UNHleaSHD

Activitate UNHleaSHD

Păi, cred că se ocupa dna avocat de asta, nu? Așa a spus.
Va multumesc pentru raspuns!
Momentan Procurorul a cerut 5 ani cu executare si s-a scazut la 3 ani si 4 luni.
Evenimentul s-a întâmplat în Bulgaria.

UNHleaSHD a scris:

Buna ziua!
Am avut un accident auto rezultat din defectarea sistemului de franare al camionului si care a rezultat cu moartea unei persoane. La indemnul doamnei avocat am admis ca sunt vinovat si din lipsa de translator competent se pare ca am recunoscut faptul ca aveam viteza depasita de BUNA VOIE. Asa ca am schimbat avocatul si sunt sanse foarte mari sa execut pedeapsa. Sunt la ultimul apel deja. Doamna avocat actuala m-a rugat sa ma informez cui trebuie sa ii adreseze scrisoare in Romania pentru mutarea si executarea pedepsei aici. Ma poate ajuta indruma cineva?
Va multumesc anticipat.

Buna ziua!
Am avut un accident auto rezultat din defectarea sistemului de franare al camionului si care a rezultat cu moartea unei persoane. La indemnul doamnei avocat am admis ca sunt vinovat si din lipsa de translator competent se pare ca am recunoscut faptul ca aveam viteza depasita de BUNA VOIE. Asa ca am schimbat avocatul si sunt sanse foarte mari sa execut pedeapsa. Sunt la ultimul apel deja. Doamna avocat actuala m-a rugat sa ma informez cui trebuie sa ii adreseze scrisoare in Romania pentru mutarea si executarea pedepsei aici. Ma poate ajuta indruma cineva?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Accident cu victime, Bulgaria
Va multumesc pentru raspuns.

Exista vreo sansa sa fie un avocat la noi in Bucuresti sau Giurgiu care sa cunoasca Penalul din Bulgaria? Sau vreun bulgar care studiaza la Bucuresti?

Si ma intreb: Cum este posibil ca un avocat sa cunoasca doar limba sa natala? Nu se dau examene de limbi straine?

Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri!

Sleau este acea urma care ramane in asfalt de la camioane. Un fel de sant. O data nimerit in sleau nu mai ai nici un control si frana doar inrautateste situatia.
A mai fost un accident mortal din cauza sleaului anul trecut pe centura Capitalei.

Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.

Va doresc zile bune si frumoase :)
mottofreee a scris:

Daca din expertiza reiese ca circulati ilegal (viteza mare si defectiuni la sistemul de franare) RCA se va exonera de raspundere in acest temei si ramaneti bun de plata.
Nu poate fi vorba de culpa comuna din moment ce autoturismul circula regulamentar .
Ma indoiesc ca expertiza va putea determina viteza altfel decat din declaratii si viteza fiecarui autovehicul .
Angajati un avocat deoarece oricum in conditii de acvaplanare franele sunt inutile - ca sofer profesionist se presupune ca cunoasteti acest lucru ; de asemenea la acvaplanare nu ai nici directie - acest motiv poate fi invocat dar avocatul care vede toate actele poate sa se pronunte mai bine si nu are nici o relevanta ca nu este vorbitor de engleza .

Viteza se vede foarte clar. Soferii poseda un card care se introduce in aparatul Tahograf la urcarea in vehicul. Pe acesta se scrie viteza. Deci se vede clar viteza pana la momentul impactului.
Culpa comuna in nici un caz.
Eu eram in franare in momentul in care am intrat in sleaul cu apa. Daca sleaul acela nu exista, nimic nu se intampla.

Pentru mine are relevanta, daca el nu vorbeste engleza. Pentru ca astfel ne putem intelege. Eu nu cunosc bulgareste, doar romana si engleza. Altfel spus ar trebui sa angajez si un tranzlator si nu stiu daca imi permit. Inca nu am ajuns la avocat. Am gasit pe cineva la Ruse care vorbeste romana si mi-a cerut sa vada Mandatul.

Va multumesc pentru ajutor.
Va multumesc pentru raspunsuri!

Nu am mentionat nimic de defectiunea franelor. Asta o va dovedi (sau nu) experitza. Eu momentan doar banuiesc acest lucru.
Defectele au aparut in timpul mersului. Nu am plecat cu defectiuni, nu ajungeam pana acolo daca o faceam.
Daca cazul ar fi in Romania, potrivit Noului Cod Penal. As obtine pedeapsa cu suspendare?