avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu victime, Bulgaria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu victime, Bulgaria

Buna ziua,

Acum doua zile in data de 24.05.2016 am avut un eveniment tragic.

Conducand un autocamion cu mtma 7,5t l-am scapat de sub control. Coboram o panta, conditii proaste de vizibilitate, ploua torential, am intrat pe sleau in curba, am acvaplanat, nu am reusit sa il redresez si m-am dus pe contrasens lovind un autoturism fix in jumatate (pe lateral la stalpul central). In autoturism era o familie din 3 persoane, 2 adulti si un copil. La volan era barbatul, in spatele acesuia femeia si in dreapta ei copilul de 1-2 ani in scaun special.
Dupa impactul cu autoturismul m-am rasucitit si m-am rasturnat. Am avut norocul de a scapa nevatamat (desi aveam 3 leviere in masina si o masa de lemn).
Am reusit sa ies imedia din camion si sa ma duc la masina lovita incercand sa o descarcerez si sa ajut. Am dat telefon la ambulanta, am oprit cateva masini sa ma ajute.
In masina accidentata femeia era inconstienta si plina de sange (i-am lovit in partea stanga, fix unde stateau ei). Copilul a fost teafar si nevatamat si barbatul a fost lasat ultimul.
Femeia a murit noaptea la spital, lovituri interioare grave, fractura craniana.
Barbatul are bazinul fracturat si un picior. Leziuni medii.
Am fost dus la sectia locala de politie si retinut circa 20 de ore. A doua zi am platit o cautiune de aproximativ 100E, am dat declaratia cu ajutorul unui translator si in prezenta avocatului din oficiu. Mi s-a spus ca ei (familia afectata) deja au constituit partea civila.
Momentan sunt cercetat in stare de libertate. Mi s-a inmantat Mandatul in bulgara si romana. Cu acuzatiile ce imi sunt aduse: Neadaptarea vitezei si taierea liniei continue - Astea sunt scrie ingrosat. Si sigur sunt/voi fi acuzat de omor din culpa.
Mi s-a spus ca si la ei exista pedepse cu suspendare (aceasta fiind prima mea abatere).
Acuzatia mea finala o sa fie gata peste 5-6 luni de zile cand o sa fie gata expertiza camionului. Expertiza din care o sa reiasa ca eu aveam 30km/h in plus peste limita admisa pe segmentul acela de drum. De la expertiza este posibil si sa reiasa precum ca, camionul ar fi avut probleme cu sistemul de franare in momentul respectiv.

Ce pot face in continuare? Se poate muta procesul in ROmania? Daunele morale si de orice alta natura cine le plateste? Cam cat dureaza un proces de genul?
Sa continui cu avocatul din oficiu? Mentionez ca aceasta nu cunoaste engleza, doar bulgareste.
Cunosc un caz asemanator (nu stiu daca accidentul s-a petrecut in Romania sau nu) dar pedeapsa primita a fost de anulare a permisului de conducere fara drept de reexaminare pentru 5 ani pentru categoriile C+E (profesionist).

Ce risc si ce nu? In mare legile sunt la fel ca la noi.

Multumesc

Va doresc o viata frumoasa si linistita :)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:30, 8 Iunie 2016

Coboram o panta, conditii proaste de vizibilitate, ploua torential,
Expertiza din care o sa reiasa ca eu aveam 30km/h in plus peste limita admisa pe segmentul acela de drum. De la expertiza este posibil si sa reiasa precum ca, camionul ar fi avut probleme cu sistemul de franare in momentul respectiv.

In atare conditii de vreme,vizibilitate redusa,ploaie,probleme tehnice la sistemul de franare...
era obligatoriu sa rulati cu o viteza care sa va asigure evitarea oricarui eveniment
Atat timp cat evenimentul s-a produs in tara vecina autoritatile respective au facut constatarile,acolo s-a format dosarul,cauza se va judeca de catre autoritatile Bulgare
Referitor la daune,acestea se achita de catre vinovat=sofer,asigurator
La dv exista posibilitatea sa fie probleme vis-a-vis de starea tehnica a sistemului de franare
Pentru a va reprezenta si a va apara interesele,faceti demersuri sa angajati aparator
Este greu de prevazut Ce risc si ce nu ,atat timp cat nu s-a incheiat cercetarea,nu a fost facuta incadrarea
Va multumesc pentru raspuns.
Daca in curba respectiva nu exista acel sleau, nu se intampla nimic. Nu era prima data cand treceam pe acolo.

Deci toate pagubele: daunele morale, cheltuielile de judecata, masinile, marfa, tot. Vor fi suportate de catre mine.
Daca cazul ar fi in Romania, potrivit Noului Cod Penal. As obtine pedeapsa cu suspendare?
Greu de apreciat in conditiile in care in urma evenimentului a rezultat victima care a decedat
Va faceti responsabil si de circulatia cu vehicul cu defectiuni la sistemul de franare
Defectele au aparut in timpul mersului. Nu am plecat cu defectiuni, nu ajungeam pana acolo daca o faceam.

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca corneliastefan corneliastefan Este despagubit un asigurat care are doua masini in situatia in care loveste cealalta masina care ii apartine si care este condusa sa zicem de sotie,sau care ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! accident cu vatamare corporala giani_cainele giani_cainele IN URMA CU O LUNA AM ACCIDENTAT CU MASINA O PERSOANA CARE SE AFLA LA VOLAN SI CIRCULA CORESPUNZATOR.EU AM POLITRAUMATISM LA MB INFERIOR IAR DUMNEALUI SI-A ... (vezi toată discuția)
Cand nu este valabila o polita rca? inalucan inalucan In urma cu trei ani a avut loc un accident. Cel care a fost gasit vinovat avea alcoolemie 0,7%. La politie i s-a cerut polita RCA (fiind vinovat). Aceasta ... (vezi toată discuția)