avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Activitate mihaippx

Activitate mihaippx

Ma ajuta in cazul in care dau in judecata OCPI, dar ideea era sa nu ajung la judecata. Sincer ma gandeam ca odata cu publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR (la care nu stiu nici nr!) aceasta devine obligatorie pt toate institutiiile statului (asa cum reiese din comunicatul CCR), inclusiv OCPI. Eu sint contient ca am dreptate, insa as vrea sa nu ajung in instanta, ci sa rezolv totul la OCPI. Multumesc
Da, banuiesc ca sinteti mai in tema, deci pur si simplu sa depun Cererea de inscriere provizorie iar cei de la BCPI o vor accepta fara plata impozitului? Ar trebui sa motivez in vreun fel mai special cererea de inscriere provizorie? Sincer nu stiu cum e acum, dar pana nu demult respingeau cererea pe motiv de neplata a impozitului si trebuia sa ajungi la judecata. Multumesc ff mult oricum pt raspunsuri
in Bucuresti, sectorul 5, dar stiu ca astfel de probleme au fost si la cluj de exemplu
Cei de la cadastru refuza intabularea imobilului pe numele adjudecatarului daca acesta nu face dovada platii impozitului pe venitul rezultat in urma vanzarii unui bun (venit obtinut de debitor bineinteles). Curtea Constitutionala a decis la 11 noiembrie 2014 ca obligatia platii acestui impozit nu este obligatia adjudecatarului, insa decizia nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial. Intrebarea mea este cam pe cand? Multumesc
Stie cineva estimativ, din practica, cam pe cand se va publica in Monitorul Oficial decizia CCR prin care adjudecatarul unei licitatii nu este obligat sa plateasca impozitul pe venitul rezultat in urma tranzactiei pentru a-si putea intabula imobilul?
Multumesc
Răspuns la discuția Intabulare imobil adjudecat
Da, exact la un curs de actiune similar ma gandeam si eu. Stiti cumva, din practica, cam la cat timp dupa adoptarea unei hotarari a CCR, aceasta se publica in Monitorul Oficial?
Pentru ca banuiesc ca daca nu este publicatata in Monitor, cei de la Cadastru o sa mi respinga cererea de intabulare...
Multumesc!
Răspuns la discuția Intabulare imobil adjudecat
Multumesc, dar intrebarea mea de la pct. 1 este daca BCPI respecta mai nou recenta Decizie a Curtii Constitutionale din 11 noiembrie 2014 privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.771 alin.(6) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, mai ales ca in textul acesteia se stipuleaza clar ca "Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și instanței care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Judecătoria Cornetu". As mai avea inca 2 intrebari si anume:

3. Executorul sustine ca Cererea de intabulare provizorie pe care el o va depune din oficiu dupa ce adjudecatarul achita pretul imobilului va fi respinsa de BCPI pe motiv ca nu este platit impozitul. In aceasta situatie, sustine el, exista riscul ca si alti creditori sa poata inscrie sarcini in CF ul imobilului. Este posibil asa ceva? BCPI nu are obligatia sa inscrie automat Cererea de inscriere provizorie si urmatoarele (Cererea de reexaminare si apoi Plangerea depusa la Judecatorie) in CF ul imobilului adjudecat?

4. In conditiile in care sunt doi debitori (sot, sotie), iar predarea se face amiabil de catre unul dintre acestia, este necesar si acordul celuilalt (este plecat din tara)?

Multumesc!
1. Care este procedura de intabulare a unui imobil adjudecat pe NCPC in cazul in care adjudecatarul nu doreste sa plateasca impozitul pe tranzactie in locul vanzatorului? Recunosc cei de la BCPI pentru intabularea provizorie Decizia CCR din 11 noiembrie 2014 care prevede ca adjudecatarul poate sa inscrie imobilul in CF chiar daca nu poate face dovada platii impozitului? Sau BCPI va respinge cererea ca si pana acum si solutia este reexaminare si apoi plangere la judecatorie?
2. In cazul in care solutia pentru intabulare ia calea judecatii, poate adjudecatarul sa intre in posesia imobilului daca acesta este predat de bunavoie de catre debitor? Este legal un astfel de curs de actiune?
Multumesc.