1. Care este procedura de intabulare a unui imobil adjudecat pe NCPC in cazul in care adjudecatarul nu doreste sa plateasca impozitul pe tranzactie in locul vanzatorului? Recunosc cei de la BCPI pentru intabularea provizorie Decizia CCR din 11 noiembrie 2014 care prevede ca adjudecatarul poate sa inscrie imobilul in CF chiar daca nu poate face dovada platii impozitului? Sau BCPI va respinge cererea ca si pana acum si solutia este reexaminare si apoi plangere la judecatorie?
2. In cazul in care solutia pentru intabulare ia calea judecatii, poate adjudecatarul sa intre in posesia imobilului daca acesta este predat de bunavoie de catre debitor? Este legal un astfel de curs de actiune?
Multumesc.
1-Daca debitorul nu achita impozitul aferent transfer drept de proprietate, fie adjudecatarul achita personal ,fie formuleaza actiune in instanta
2-Intrarea in imobilul adjudecat se realizeaza fie amiabil ,fie prin implicarea autoritatilor care urmeaza sa dispuna evacuarea locatarului
Multumesc, dar intrebarea mea de la pct. 1 este daca BCPI respecta mai nou recenta Decizie a Curtii Constitutionale din 11 noiembrie 2014 privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.771 alin.(6) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, mai ales ca in textul acesteia se stipuleaza clar ca "Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și instanței care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Judecătoria Cornetu". As mai avea inca 2 intrebari si anume:
3. Executorul sustine ca Cererea de intabulare provizorie pe care el o va depune din oficiu dupa ce adjudecatarul achita pretul imobilului va fi respinsa de BCPI pe motiv ca nu este platit impozitul. In aceasta situatie, sustine el, exista riscul ca si alti creditori sa poata inscrie sarcini in CF ul imobilului. Este posibil asa ceva? BCPI nu are obligatia sa inscrie automat Cererea de inscriere provizorie si urmatoarele (Cererea de reexaminare si apoi Plangerea depusa la Judecatorie) in CF ul imobilului adjudecat?
4. In conditiile in care sunt doi debitori (sot, sotie), iar predarea se face amiabil de catre unul dintre acestia, este necesar si acordul celuilalt (este plecat din tara)?
aSTEAPTA SA SE PUBLICE DECIZIA ccr IN MONITORUL OFICIAL, DOAR DE ATUNCI PRODUCE EFECTE.
N-ar trebui sa ai probleme la intabulare si sa ajungi sa te judeci.
Poti sa preiei doar de la 1 sot, de la comodatar, de la chirias, de la oricine, atat timp cat e amiabil
ia si fa un pv de predare primire, cu indicii la gaz curent, apa etc
Da, exact la un curs de actiune similar ma gandeam si eu. Stiti cumva, din practica, cam la cat timp dupa adoptarea unei hotarari a CCR, aceasta se publica in Monitorul Oficial?
Pentru ca banuiesc ca daca nu este publicatata in Monitor, cei de la Cadastru o sa mi respinga cererea de intabulare...
Multumesc!