avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand se va publica in MO decizia CCR prin care ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cand se va publica in MO decizia CCR prin care adjudecatarul nu este obligat la plata impozitului pe venit

Stie cineva estimativ, din practica, cam pe cand se va publica in Monitorul Oficial decizia CCR prin care adjudecatarul unei licitatii nu este obligat sa plateasca impozitul pe venitul rezultat in urma tranzactiei pentru a-si putea intabula imobilul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 12:27, 28 Decembrie 2014
Ce impozit pe venit?


La ce va referiti?

Practica era oricum in acest sens a neplatii...
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cei de la cadastru refuza intabularea imobilului pe numele adjudecatarului daca acesta nu face dovada platii impozitului pe venitul rezultat in urma vanzarii unui bun (venit obtinut de debitor bineinteles). Curtea Constitutionala a decis la 11 noiembrie 2014 ca obligatia platii acestui impozit nu este obligatia adjudecatarului, insa decizia nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial. Intrebarea mea este cam pe cand? Multumesc
In ce oras e problema?
Nu exista probleme de fel...
in Bucuresti, sectorul 5, dar stiu ca astfel de probleme au fost si la cluj de exemplu
Vedeti daca va ajuta articolul de mai jos:

[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Intabulare imobil adjudecat mihaippx mihaippx 1. Care este procedura de intabulare a unui imobil adjudecat pe NCPC in cazul in care adjudecatarul nu doreste sa plateasca impozitul pe tranzactie in locul ... (vezi toată discuția)
Lnscriere provizorie in cartea funciara georgelex1978 georgelex1978 Buna ziua. Am urmatoarea speta: am facut cerere de inscriere PROVIZORIE in cartea funciara pentru un imobil adjudecat la licitatie in dec 2014. Aceasta cerere ... (vezi toată discuția)
Taxa pe transferul de proprietate imobil cumparat la licitatie O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Am cumparat un imobil la licitatie, cu executare silita. Am inteles ca la OCPI nu vor accepta cererea de inscriere in CF fara chitanta cu valoarea ... (vezi toată discuția)