Buna ziua!
Am cumparat un imobil la licitatie, cu executare silita. Am inteles ca la OCPI nu vor accepta cererea de inscriere in CF fara chitanta cu valoarea taxei de 2% pe transferul de proprietate.
Intre timp am fost informat ca in data de 11.11.2014 Curtea Constitutionala a decis ca cumpărătorul adjudecatar nu trebuie să facă dovada plății impozitului datorat de înstrăinătorul debitor pentru a-și putea înscrie în cartea funciară dreptul său de proprietate.
Intrebarea este cand intra in vigoare aceasta hotarare? Cand vor fi anuntati cei de la OCPI de schimbarea adusa?
Daca imobilul a fost executat silit,pe cale de consecinta dvs sunteti adjudecatar si nu cumparator !
Angajatii OCPI cunosc bine prevederea mentionata de dvs,dar...se fac ca nu o cunosc cu scopul determinarii adjudecatarilor sa achite taxa in locul celor executati silit
Intrebarea mea este cand pot sa depun cererea la OCPI, fara dovada platii taxei de 2%?
Sau cum este cu deciziile curtii constitutionale, cand intra in vigoare?
Afost publicat pe site-ul CCR in data de 12.11.2014!
Am urmarit executariile finca numai asa am putut s-a cumpar o casa pentru familia mea, cu bani pe care am avut. Am cumparat cu 75% din valoarea evaluata. Acesti oameni "lovti de soarta", au casa de lux, masini de lux, umbla la curse de cai ...
Eu am o masina din 83, am platit rata 7 ani la banca, am stat in chirie 14 ani cu familia, in doua orase, si muncesc 9 ore pe zi ..si multumesc pt Dumnezeu pt aceasta.