avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa pe transferul de proprietate imobil cumparat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa pe transferul de proprietate imobil cumparat la licitatie

Buna ziua!
Am cumparat un imobil la licitatie, cu executare silita. Am inteles ca la OCPI nu vor accepta cererea de inscriere in CF fara chitanta cu valoarea taxei de 2% pe transferul de proprietate.
Intre timp am fost informat ca in data de 11.11.2014 Curtea Constitutionala a decis ca cumpărătorul adjudecatar nu trebuie să facă dovada plății impozitului datorat de înstrăinătorul debitor pentru a-și putea înscrie în cartea funciară dreptul său de proprietate.
Intrebarea este cand intra in vigoare aceasta hotarare? Cand vor fi anuntati cei de la OCPI de schimbarea adusa?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: O_Mihaly , utilizator 18:01, 8 Ianuarie 2015
Daca imobilul a fost executat silit,pe cale de consecinta dvs sunteti adjudecatar si nu cumparator !
Angajatii OCPI cunosc bine prevederea mentionata de dvs,dar...se fac ca nu o cunosc cu scopul determinarii adjudecatarilor sa achite taxa in locul celor executati silit
Intrebarea mea este cand pot sa depun cererea la OCPI, fara dovada platii taxei de 2%?
Sau cum este cu deciziile curtii constitutionale, cand intra in vigoare?
Afost publicat pe site-ul CCR in data de 12.11.2014!
Orice decizie a CCR este executorie din momentul publicarii in MO.
Am urmarit executariile finca numai asa am putut s-a cumpar o casa pentru familia mea, cu bani pe care am avut. Am cumparat cu 75% din valoarea evaluata. Acesti oameni "lovti de soarta", au casa de lux, masini de lux, umbla la curse de cai ...
Eu am o masina din 83, am platit rata 7 ani la banca, am stat in chirie 14 ani cu familia, in doua orase, si muncesc 9 ore pe zi ..si multumesc pt Dumnezeu pt aceasta.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de neconstitutionalitate - impozit 2% pe transfer de proprietate O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! In data de 12.11.2014 Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstititionalitate ca cumparatorul adjudecatar (prin licitatie la executor) nu ... (vezi toată discuția)
Cand se va publica in mo decizia ccr prin care adjudecatarul nu este obligat la plata impozitului pe venit mihaippx mihaippx Stie cineva estimativ, din practica, cam pe cand se va publica in Monitorul Oficial decizia CCR prin care adjudecatarul unei licitatii nu este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa plateasca taxa de transfer prorietate atunci cand cumperi un bun imobil de la banca? simona-maria simona-maria Buna ziua! Am cumparat un bun imobil de la o banca mi-sa eliberat ACTUL DE ADJUDECARE urmand sa-l intabulez pe numele meu.Cei de la cartea funciara mi-au ... (vezi toată discuția)