avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cine trebuie sa plateasca taxa de transfer prorietate ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cine trebuie sa plateasca taxa de transfer prorietate atunci cand cumperi un bun imobil de la banca?


Buna ziua! Am cumparat un bun imobil de la o banca mi-sa eliberat ACTUL DE ADJUDECARE urmand sa-l intabulez pe numele meu.Cei de la cartea funciara mi-au spus ca trebuie sa aduc chitanta precum ca a fost achitata taxa de transfer proprietar.Intrebare :Cine plateste taxa de transfer de proprietate?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:00, 20 Februarie 2012
Ijn situatia cazurilor de instrainare bun pe cale amiabila prin inscris autentificat,taxa respectiva este continuta in suma perceputa de catre BNP,care ulterior o storneaza direct catre OCPI
In situatia mentionata de dvs cand adjudecarea s-a realizat urmare a unei executari silite ,obligatia achitarii taxei de transfer de proprietate revine adjudecatarului,care urmeaza sa depuna la OCPI dovada de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie apartament pr1272 pr1272 Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)
Intãbulare act adjudecare Floexe Floexe Taxele, astea ne omoară... La întăbularea actului de adjudecare ce taxe sunt legale a fi percepute de stat ? E taxa de 0,15% percepută de OCPI, dar taxa de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va supun atentie urmatoarea speta pentru a o dezbare: In septembrie 2012 am formulat o plangere impotriva incheierii de carte funciara ... (vezi toată discuția)