avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Intãbulare act adjudecare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Intãbulare act adjudecare

Taxele, astea ne omoară... La întăbularea actului de adjudecare ce taxe sunt legale a fi percepute de stat ? E taxa de 0,15% percepută de OCPI, dar taxa de 2 sau 3% (depinde caz) pe tranzacție este legală ? Am înțeles că se poate ataca încheierea de respingere a cererii de întăbulare cu șanse 100% de câștig, dar cu termenele aferente unui proces, adică luni bune dacă nu ani. Există posibilitatea achitării taxei și întăbulării, și în paralel înaintarea acțiunii pt restituirea taxei ? Oarecum ca la taxa de mediu, la autoturisme.
Cel mai recent răspuns: xxrr , utilizator 13:46, 1 Iulie 2014
daca achitati dumneavoastra impozitul pe transferul proprietatii ce trebuia achitat de catre proprietar , cartea funciara va intabula imobilul pe numele dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa plateasca taxa de transfer prorietate atunci cand cumperi un bun imobil de la banca? simona-maria simona-maria Buna ziua! Am cumparat un bun imobil de la o banca mi-sa eliberat ACTUL DE ADJUDECARE urmand sa-l intabulez pe numele meu.Cei de la cartea funciara mi-au ... (vezi toată discuția)
Licitatie apartament pr1272 pr1272 Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)
Plangere ocpi - refuz intabulare elenaeu1 elenaeu1 Cu ce valoare se timbreaza o plangere impotriva OCPI de refuz a intabularii unui act de adjudecare ? (vezi toată discuția)