avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... licitatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

licitatie apartament

Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea funciara pentru cadastru si intabulare unde imi cere urmatoarele acte - certificat fiscal pe care l-am obtinut si chitanta de la trezorerie prin care se face dovada platii impozitului pentru vanzator(taxa transfer proprietate)? ANAF sector 3 mi-a incasat bani in numele vanzatorului (fostul proprietar).
Ex. bancar imi comunica ca pentru transferul de proprietate prin act de adjudecare(licitatie) nu se solicita aceasta chitanta (conform art.77indice 1 cod fiscal ) si nu are dreptul sa-mi respinga cererea de intabulare? Astept un sfat (raspuns0 de la dvs.
Cu consideratie,
Rodica
Cel mai recent răspuns: pr1272 , utilizator 21:47, 21 Iunie 2010
vi s-a respins cererea prin care ati solicitat intabularea dr de prop?
daca da, in baza carui art din legea 7/1996?
Nu ne-a comunicat art, ne-a cerut sa facem dovada cu chitanta de la trezorerie prin care fostul proprietar a platit ?
nu se cere.
la ce ocpi este ?
1. Cerere tip;
2. Documentaţie cadastrală recepţionată- în situaţia în care nu a fost deschisă o carte funciară pentru imobilul respectiv ori s-a modificat descrierea acestuia;
3. Acte de proprietate* (în copie legalizată, cu excepţia hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile şi a actelor autentificate de notarii publici);
4. Copia extrasului de carte funciara pentru autentificare, după caz;
5. Dovada achitării integrale a tarifului.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
ContSters97658, utilizator
OPCI sector 3 Bucuresti - am fost cu actul de adjudecare de la banca, certificat fiscal ca am platit impozitul de proprietate si am solicitat transferul de proprietate in cartea funciara, iar functionarul ne-a cerut sa facem dovada ca fostul proprietar a platit taxa de transfer proprietate (afirmand ca nu-l intereseaza cine il plateste) numai dupa ce avem acea chitanta de la trezorerie sector 3 sa mergem sa depunem actele. Noi vrem sa stim daca se face transferul de proprietate fara a avea dovada platii taxei aferente de catre fostul proprietar?
Fara a dovedi ca s-a achitat catre stat impozitul aferent tranzactiei veti primi o mare incheiere de respingere de la cartea funciara!B-)

Alte discuții în legătură

Imobil adjudecat! cine plateste impozitul pe transfer de proprietate? ElisaB ElisaB Am achizitionat un imobil prin licitatie imobiliara! Ma confrunt cu urmatoarea problema: la intabularea actului de proprietate pe numele meu mi se cere dovada ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament cumparat la licitatie - cine plateste taxa? ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Am cumparat acum cateva luni un apartament la o licitatie organizata de ANAF. Nu il pot intabula la OCPI pentru ca zic ei:[b] eu, cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Respingere intabulare ocpi dtztz dtztz Buna ziua. Am luat un apartament executat silit si am primit Act de adjudecare. Acesta prevede conform [b]art. 516, pct. 8 Cod Pr. Civila[/b], Actul de ... (vezi toată discuția)