avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... IMOBIL ADJUDECAT! CINE PLATESTE IMPOZITUL PE TRANSFER ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

IMOBIL ADJUDECAT! CINE PLATESTE IMPOZITUL PE TRANSFER DE PROPRIETATE?

Am achizitionat un imobil prin licitatie imobiliara!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: la intabularea actului de proprietate pe numele meu mi se cere dovada achitarii impozitului pe transfer de proprietate.
ACTUL DE ADJUDECARE are un articol in care este specificat fatul ca e liber de sarcini. Am fost la cadastru, la registratura, si mi s-a spus ca problema nu e de la ei, si sa merg la finante. Finantele au ridicat din umeri si m-au pasat de la unul la altul. Am cerut audiere la seful directie de finante. Aici mi s-a spus ca acest impozit se achita de catre vanzator in fata notarului. In cazul meu, trebuia oprit de catre executor dupa adjudecarea imobilului, dar executorul are dreptul de a retine din banii debitorului in urma unei hotarari judecatoresti...pe care anaf-ul nu o are! Sfatul lor? Mergeti la trezorerie, achitati in numele debitorului cu CNP-ul lui si duceti chitanta la oficiul de cadastru...
Acum 4 luni, am adjudecat un asemenea imobil pentru o cunostinta, si pentru ca se grabea sa aibe actele in regula si sa plece din tara, a achitat...la trezorerie...in numele fostului proprietar...supriza!...cu CNP-ul lui...pentru ca in actul de adjudecare nu sunt datele personale ale debitorului (de multe ori, acesta nu este in localitate, sau nu raspunde la usa!)...
Ma intreb unde se duc toti acesti bani... pentru ca executorii judecatoresti sunt scutiti de retinerea acestui impozit tocmai pentru ca "transferul de proprietate" nu a fost de comun acord si de multe ori debitorul nu realizeaza nici un venit dupa executare!
I-am cerut executorului sa faca adresa catre ANAF si catre OCPI precizand ca nu am de ce sa achit eu acel impozit si nici nu il pot retine ei.
Nu s-au inscris la masa credala cu acel debit, dar il vor neaparat de la noul proprietar, pe numele fostului...
Asa e peste tot? Sau doar la Iasi?
Cel mai recent răspuns: ElisaB , utilizator 09:32, 30 Octombrie 2009
"Certurile" cu institutiile nu se rezolva verbal. Ca atare faceti cerere, iar daca raspunsul este negativ, atacati-l in instanta. Probabil veti avea castig de cauza.

Am primit incheierea de respingere a inscrierii imobilului in cartea funciara!
Vreau sa ii dau in judecata! Ma puteti informa referitor la pasii pe care trebuie sa ii indeplinesc pentru a obtine un termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie apartament pr1272 pr1272 Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe transferul de propietate imobiliara Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna seara tuturor! O sa trec direct la subiect. O cunostinta se confrunta cu urmatoarea situatie: A participat la o licitatie publica organizata ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament steaua581 steaua581 buna ziua, Am o întrebare... Am un apartament câștigat in urma unei adjudecări si as dori sa il vand... Acum nu am carte funciara cadastru ... (vezi toată discuția)