avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exceptia de neconstitutionalitate - impozit 2% pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exceptia de neconstitutionalitate - impozit 2% pe transfer de proprietate

Buna ziua!
In data de 12.11.2014 Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstititionalitate ca cumparatorul adjudecatar (prin licitatie la executor) nu este obligat sa faca dovada platii impozitului datorat de instrainatorul debitor, pentru a-si inscrie in cartea funciara dreptul sau de proprietar..

Am cumparat un imobil la licitatie, am actul de adjudecare, si vreau sa scriu dreptul de proprietate in CF.
Am vorbit cu un avocat, care a zis ca pot si astaz sa depun cererea la Cartea Funciara, sa inscriu dreptul de proprietate, ca decizia curtii este in vigoare.
Am vorbit cu directorul BCPI unde trebuie sa depun cererea, el nu stie nimic, zice ca ei nu au fost anuntati, si totul este ca pana acum - trebuie sa prezint dovada plati de 2 %.
Intrebarea me este:
Cand pot sa depun actele la BCPI pentru intabularea dreptului de proprietate fara sa prezint dovada plati impozitului pe transfer de proprietate?
Cand apare in Monitorul Oficial decizia curtii?

Cu stima,

Alte discuții în legătură

Taxa pe transferul de proprietate imobil cumparat la licitatie O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Am cumparat un imobil la licitatie, cu executare silita. Am inteles ca la OCPI nu vor accepta cererea de inscriere in CF fara chitanta cu valoarea ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil adjudecat mihaippx mihaippx 1. Care este procedura de intabulare a unui imobil adjudecat pe NCPC in cazul in care adjudecatarul nu doreste sa plateasca impozitul pe tranzactie in locul ... (vezi toată discuția)
Cumparator adjudecatar patalina patalina Buna ziua! Am cumparat la licitatie un imobil in data de 15.12.2014, cu un credit ipotecar, si m-am trezit azi 12.01.2015 ca, mergand la notar sa punem ... (vezi toată discuția)