avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cumparator adjudecatar
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cumparator adjudecatar

Buna ziua!
Am cumparat la licitatie un imobil in data de 15.12.2014, cu un credit ipotecar, si m-am trezit azi 12.01.2015 ca, mergand la notar sa punem ipoteca pe imobil, cei de la Cadastru(ANCPI) au refuzat ipoteca, pe motiv ca nu am facut dovada platii impozitului .
Mentionez ca, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.77¹ alin.(6) teza finală din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal sunt constituționale în măsura în care legea nu-l obligă pe cumpărătorul adjudecatar să facă dovada plății impozitului datorat de înstrăinătorul debitor pentru a-și putea înscrie în cartea funciară dreptul său de proprietate.
Ce pot sa fac, avand in vedere ca maine e ultima zi cand pot accesa creditul si incheia actul de adjudecare.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Exceptia de neconstitutionalitate - impozit 2% pe transfer de proprietate O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! In data de 12.11.2014 Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstititionalitate ca cumparatorul adjudecatar (prin licitatie la executor) nu ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un apartament prin licitatie ContSters241723 ContSters241723 Buna ziua!AM ACHIZITIONAT UN APARTAMENT PRIN LICITATIE IN SECT 4 BUCURESTI. urmatorul pas care l-am facut dupa ce m-i sa eliberat actul a fost sa meerg sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil adjudecat mihaippx mihaippx 1. Care este procedura de intabulare a unui imobil adjudecat pe NCPC in cazul in care adjudecatarul nu doreste sa plateasca impozitul pe tranzactie in locul ... (vezi toată discuția)