avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate RADUOZN

Activitate RADUOZN

Tatăl meu, este moștenitor după părintii lui, pe baza certificatului de moștenitor a făcut cadastru și intabulare la moștenire însa fratele lui nu vrea sa-i elibereze terenul de buna voie. Ce trebuie facut in continuare pentru a intra in posesia mostenirii?.
Buna ziua, am o hotarire definitiva pe persona fizica irevocabila prin care administratia finantelor publice trebuie sa mi restitue suma de 5000 lei platita din anul 2008 reprezentind taxa de prima inmatriculare precum si dobinda aferenta conform art. 124,cu referire la art.70 cod procedura fiscala avind datorii la finante pe o inteprindere individuala acestia au compensat suma de 5000 lei insa nu au calculat si dobinda asa cum prevede hotarirea judecatoreasca. am contestat la finante si am primit urmatorul raspuns :(conform ordinului ministrului finantelor nr.1899/2004 cap.2/3 prevede ca dobinda se calculeaza de organul fiscal competent numai asupra sumei care a fost aprobata a fi restituita , dupa efectuarea operatiunii de compensare, deoarece sumele sumele de restituit au fost compensate nu ati putut beneficia de acordarea dobinzilor) va rog un raspuns pot sa dau finantele in judecata pentru nerespectarea unei hotariri judecatoresti?
Stim ca fratele lui tata nu mai are nici un drept dar el stapineste faptic iar tatal meu are cerificatul de mostenitor care nu-i foloseste la nimic, ce sar putea face?. am vazut ca actiunea posesorie are perioada de prescriptie.
Da asa este fratele tatalui meu a renuntat la mostenire inca din anul 1989,iar in anul 2008 la dat in judecata pe tatal meu pentru anularea certificatului de mostenitor, bineinteles nu reusit aceeasta, tatalui meu fiindui recunoscut certificatul de mostenitor cu cota de 1/1 din totalul mostenirii.In anul 2010 tatal meu incercind sa intre in posesia mostenirii la recomanadarea unor avocati care au spus ca tatal meu trebuie sa deschida actiune petitie de ereditare cererea ia fost respinsa instanta hotarind ca este lipsa de interes. Credeti ca o actiune posesorie ar rezolva problema ,tatal meu nu a stapinit acel teren niciodata, va multumesc.
Buna ziua,tatal meu mosteneste un teren si o casa al parintilor lui,are certificat de mostenitor eliberat de notariat fiind singurul acceptant al mostenirii cu cota de 1/1, acest teren la ocupat un frate de al tatalui meu care nu vrea sa elibereze terenul, cum poate intra tatal meu in posesia mostenirii?. ce ar trebui sa mai faca?.