Buna ziua,tatal meu mosteneste un teren si o casa al parintilor lui,are certificat de mostenitor eliberat de notariat fiind singurul acceptant al mostenirii cu cota de 1/1, acest teren la ocupat un frate de al tatalui meu care nu vrea sa elibereze terenul, cum poate intra tatal meu in posesia mostenirii?. ce ar trebui sa mai faca?.
Inseaman ca fratele care este in posesia acelui teren a renuntat la mostenire? Interesant.
Daca este singurul mostenitor trebuie sa faca o actiune posesorie
Da asa este fratele tatalui meu a renuntat la mostenire inca din anul 1989,iar in anul 2008 la dat in judecata pe tatal meu pentru anularea certificatului de mostenitor, bineinteles nu reusit aceeasta, tatalui meu fiindui recunoscut certificatul de mostenitor cu cota de 1/1 din totalul mostenirii.In anul 2010 tatal meu incercind sa intre in posesia mostenirii la recomanadarea unor avocati care au spus ca tatal meu trebuie sa deschida actiune petitie de ereditare cererea ia fost respinsa instanta hotarind ca este lipsa de interes. Credeti ca o actiune posesorie ar rezolva problema ,tatal meu nu a stapinit acel teren niciodata, va multumesc.
Stim ca fratele lui tata nu mai are nici un drept dar el stapineste faptic iar tatal meu are cerificatul de mostenitor care nu-i foloseste la nimic, ce sar putea face?. am vazut ca actiunea posesorie are perioada de prescriptie.
Legea 10/2001
DANUT&CERASELA
Buna ziua tuturor,am si eu o intrebare la care va rog respectuos sa imi raspundeti.Am cistigat un teren in baza legii 10/2001 dupa 5 ani de judecata impotriva ... (vezi toată discuția)