avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA 10/2001

Buna ziua tuturor,am si eu o intrebare la care va rog respectuos sa imi raspundeti.Am cistigat un teren in baza legii 10/2001 dupa 5 ani de judecata impotriva primariei,am fost pus in posesie doar eu, precizez ca mai am doua surori.Au dreptul sa ma dea in judecata pentru a imparti terenul in 3 chiar daca nu au depus documentatia in timp,ele aflinduse in strainatate. Si daca se poate in ce mod ma pot apara avind in vedere ca toate cheltuielile au fost suportate de mine. VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Cel mai recent răspuns: DANUT&CERASELA , utilizator 20:09, 4 Decembrie 2009
Se poate, atata vreme cat sunteti frati si mostenitori in acelasi timp.
Si daca vind terenul la pretul minim posibil in contractul de vinzare,legea la ce ma obliga?

Fratilor nu le va ramane decat sa va cheme in judecata, indiferent la ce pret veti vinde terenul.
Nu ma intereseaza ce frati/surori aveti dar este clar ca nu va iubiti!B-)
Intrebarea mea este una foarte simpla: ati dezbatut succesiunea de pe urma decesului parintilor? Fiindca este clar ca nu dvs ati avut dreptul la acel teren ci parintii iar dvs ati utilizat un certificat de mostenitor obtinand ilegal si partea celor 2 frati!
De ce va intreb? Fiindca daca aveti un certificat de mostenitor in care apar si fratii atunci indiferent daca terenul v-a fost retrocedat numai dvs au dreptul si fratii in cotele specificate in acel certificat de mostenitor. Si chiar daca faceti vanzarea fictiv catre cineva la un pret minim pe grila notariala actul este anulabil din acest motiv!
Alte intrebari?
Buna ziua,as vrea sa fiu mai explicit :aceasta mostenire vine din partea tatalui care era divortat de mama in momentul decesului,iar surorile erau minore, succesiunea nu s-a facut din motiv ca la acel moment nu se stia de retrocedare.Din partea mamei am facut acum 1 an dezbaterea mostenirii unui apartament eu renuntind la partea mea in favoarea unei surori care in schimb la notar a renuntat la mostenirea din partea tatalui printr-o declaratie.Eu si sora mea ne-am inteles eu avind terenul iar ea apartamentul sa o ajutam material in egala masura pe sora cea mica pentru a face o impartire egala precizez ca valoarea apartamentului este echivalenta cu terenul (in momentul depuneri cererii pentru legea 10 eu ma aflam in tara si mi s-a spus ca trebuie sa fie prezente si ele sa poata sa faca cerere.VA ROG SA-MI SPUNETI CUM SA O SCOT LA CAPAT.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)