avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate ciprianmon

Activitate ciprianmon

Sunt persoana fizica, am dezvoltat un site si vreau sa-l vand acum in strainatate. Trebuie sa declar veniturile, sa platesc impozit pe ele si daca da cat, daca nu conform carei legi?
Buna ziua!
Am de recuperat o dauna totala pe masina de la societatea de asigurare si au trecut cele 40 de zile in care trebuia efectuata plata. Am contactat societatea de asigurari si m au informat ca este data la plata, dar au mai trecut 2 saptamani de cand au zis ca au trimis o la plata. Ce pot face?
Detin un IF pe care am o sentinta de executare din partea unui constructor cu care am derulat un contract.La momentul semnarii contractului de construire, in intreprindere eram doi asociati.Cel de-al doilea asociat s-a retras din IF inainte de inceperea procesului intentat de constructor in vederea recuperarii debitului, dar azi executorul care pune in aplicare sentinta a trimis poprire pe salar la societatea la care lucreaza fostul asociat.Este legal? Deasemenea el are deja poprire pe salar in cuantum de 30 %.Daca este legal i se poate retine mai mult?
Eu am achitat deja 90 % din debitul principal urmand sa incep achitarea penalitatilor. Mai pot fi executat si pentru penalitati?
Si ultima intrebare va rog: Credeti ca ar fi o solutie sa solicit insolventa pentru a intra intr-un proces de reorganizare? Intrarea in insolventa ma protejeaza de executarea bunurilor?
Detin un IF pe care am o sentinta de executare din partea unui constructor cu care am derulat un contract.La momentul semnarii contractului de construire, in intreprindere eram doi asociati.Cel de-al doilea asociat s-a retras din IF inainte de inceperea procesului intentat de constructor in vederea recuperarii debitului, dar azi executorul care pune in aplicare sentinta a trimis poprire pe salar la societatea la care lucreaza fostul asociat.Este legal? Deasemenea el are deja poprire pe salar in cuantum de 30 %.Daca este legal i se poate retine mai mult?
Eu am achitat deja 90 % din debitul principal urmand sa incep achitarea penalitatilor. Mai pot fi executat si pentru penalitati?
Si ultima intrebare va rog: Credeti ca ar fi o solutie sa solicit insolventa pentru a intra intr-un proces de reorganizare? Intrarea in insolventa ma protejeaza de executarea bunurilor?
Răspuns la discuția executare bun imobil
Va multumesc Actul de vanzare cumparare se anuleaza chiar daca nu este momentan inscris nimic in cartea funciara?
Buna ziua,
Exista o decizie de executare silita pe intreprinderea familiala pe care o detin,care are in active un bun imobil.In situatia in care as vinde acest bun imobil unei alte societati pe care o detin, se mai poate indrepta executorul spre valorificarea acestuia?Sau daca nu exista alte bunuri pe if se poate indrepta asupra bunurilor aflate pe persoana fizica?
Va multumesc
Va multumesc in primul rand pentru raspunsuri. Am discutat azi cu un avocat situatia si as avea va rog nevoie de o clarificare ; Prin contestatie voi putea amana cateva luni executarea dar situatia se va relua prin toamna; tinand cont ca bunurile urmarite pentru valorificare fac deja obiectul unei ipoteci la o alta banca unde ratele sunt la zi si ca valoarea lor este mai mica azi decat valoarea ipotecii, prin urmare nu s-ar recupera debitul prin vanzare cred ca executorul si creditorul vor inclina spre semnarea unui acord , mai ales ca pot folosi suma necesara cautiunii in cazul unei contestatii pentru achitarea unei prime transe din eventualul acord.Intrebarea mea , in cazul in care rationamentul pana aici este corect, este daca acest acord se inregistreaza undeva, sau daca imi da siguranta ca atat timp cat il voi respecta nu se va incepe procedura de valorificare
Multumesc
in cursul contestatiei de executare se poate semna un acord de plata esalonat cu executorul?
Am avut un credit neachitat care a fost preluat de un executor judecatoresc.acesta a pus poprire pe salariu respectiv pensia persoanelor din contract si sumele se opresc lunar dar azi am primit somatie imobiliara si incuviintarea executarii silite imobiliare.
Exista vreo modalitate de a opri sau amana aceasta executare ?